In deel 1 van ‘Master the Originals’ vind je het recept van de authentieke Thaise tom kha gai. Die wordt bereid met kokos, laos, kip en de typische smaken van de Thaise keuken. De belangrijkste smaakmakers gebruikt Jeroen in dit recept om mosselen te koken. Je kan lekker dippen met naanbrood in het mossel-tom kha gai vocht dat overblijft in de pan, het eten als soep of gebruiken om bijvoorbeeld superluchtig schuim van te maken (ontdek onderaan het recept hoe je dit doet).
Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier!
Tip van de chef: serveer de mosselen in de pan met wat naanbrood of stokbrood om mee te dippen. Het is ook erg lekker om met gekookte jasmijnrijst te serveren.
Tip van de chef: maak je eigen kippenbouillon met laos, sereh en limoenblad.
Tip van de chef: je kan het schuim van kookvocht en eiwit ook als saus serveren bij gegrilde tijgergarnalen of gebakken coquilles.
Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment