Recept Chef On A Mission2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat vlees
Bevat kip

Tom kha gai mosselen

In deel 1 van ‘Master the Originals’ vind je het recept van de authentieke Thaise tom kha gai. Die wordt bereid met kokos, laos, kip en de typische smaken van de Thaise keuken. De belangrijkste smaakmakers gebruikt Jeroen in dit recept om mosselen te koken. Je kan lekker dippen met naanbrood in het mossel-tom kha gai vocht dat overblijft in de pan, het eten als soep of gebruiken om bijvoorbeeld superluchtig schuim van te maken (ontdek onderaan het recept hoe je dit doet). 

Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier! 

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Ingrediënten extra optie
Extra benodigdheden

Tom kha gai mosselen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Spoel de mosselen goed af in ruim koud water. Verwijder kapotte exemplaren of open mosselen die niet sluiten na één tik.
2
Pel en snijd de sjalot in ringen. Snijd de bosui in ringen. Verhit de olijfolie in een ruime mosselpan of grote kookpan en fruit de sjalot en bosui 3 min. aan. Voeg de mosselen, kokosroom, kippenbouillon, citroengras, laos, limoenblaadjes, steeltjes koriander, palmsuiker, vissaus en limoensap toe en doe de deksel op de pan. Kook op hoog vuur zo'n 5 min. en schud af en toe. Zodra de schelpen open zijn, zijn de mosselen gaar.
3
Hak de koriander grof en snijd de limoen in partjes. Top de mosselen af met crispy chili olie, koriander en partjes limoen. Serveer recht uit de pan met naanbrood, stokbrood of jasmijnrijst.

Optioneel

1
Zeef 200 ml van het kookvocht van de mosselen en meng met het eiwit. Giet in sifon en belucht met 1 patroon. Zet de sifon warm in een pannetje op maximaal 65°C. Controleer dit met een thermometer en laat 15 min. warm staan. Schud af en toe. Spuit de superluchtige saus in een grote kom en serveer met de mosselen.

Tip van de chef: serveer de mosselen in de pan met wat naanbrood of stokbrood om mee te dippen. Het is ook erg lekker om met gekookte jasmijnrijst te serveren.  

Tip van de chef: maak je eigen kippenbouillon met laos, sereh en limoenblad.  

Tip van de chef: je kan het schuim van kookvocht en eiwit ook als saus serveren bij gegrilde tijgergarnalen of gebakken coquilles.  

Jeroen Van Oijen

Leer koken als een chef!

Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via