Romige Mexicaanse Garnalen Met Mais1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mexicaanse garnalen met maïs

Zin in comfort food met een Mexicaanse twist? Deze romige garnalen met maïs en rijst zitten boordevol smaak, zijn snel klaar en maken van elke doordeweekse avond iets bijzonders. Perfect romig, een beetje pittig en heerlijk fris door de limoen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Mexicaanse garnalen met maïs

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.
2
Verwarm de airfryer voor op 190°C. Verdeel peper en zout over de maïskolven en verpak in aluminiumfolie. Plaats voor 20 min. in de airfryer.
3
Pel en hak de ui en knoflook klein. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook voor 5 min. Schenk de kookroom erbij en breng op smaak met komijn, paprikapoeder, chilipoeder en wat peper en zout. Laat 5 min. zachtjes koken.
4
Verwarm ondertussen de overige olijfolie in een grillpan en bak de garnalen 5 min.
5
Hak de peterselie fijn. Snijd de limoen in partjes. Snijd de maïs van de kolven af en voeg toe aan de roomsaus.
6
Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de saus en garnalen. Garneer met peterselie en partjes limoen. Serveer direct.

Al je favoriete Mexicaanse recepten voor je op een rijtje!

Taco’s, quesadilla’s, burrito’s… wij zijn dol op wat de Mexicaanse keuken te bieden heeft! Of je nu gaat voor een klassieker of een recept met een twist, het is altijd lekker en ontzettend smaakvol. Zo zijn wij voorstander van een goedgevulde burrito, zoals deze Mexicaanse groente burrito met guacamole. Eigenlijk kan je alles verwerken in een burrito. De basis is een wrap naar keuze (naturel, volkoren of van groenten) en vervolgens vul je het met ingrediënten als tomaat, paprika, maïs,  en zwarte bonen. Top het af met zure room, guacamole of flink wat kaas en het gerecht is compleet! Je kan het ook verder aanvullen met kip, vis of een vegetarische vervanger.

Taco’s zijn ook lekker om te maken. Je kan gaan voor een knapperige variant die we veel eten in Nederland, maar je kan ook gaan voor de zachte taco, zoals in dit vegetarische recept voor taco’s met hummus. De zachte taco top je af met je favoriete ingrediënten en serveer je met een bijpassend dipsausje. Of wat dacht je van enchiladas? De basis van enchiladas bestaat uit wraps en kaas, aangevuld met je favoriete ingrediënten om er een complete avondmaaltijd van te maken. Denk aan pulled beef enchiladas of deze cheese bolognese enchiladas voor een avondje comfort food.

Quesadilla’s zijn daarentegen ook vrij makkelijk te maken. De klassieker is een wrap afgetopt met flink wat kaas en gebakken champignons, maar je kan hier ook eindeloos in variëren. Zo is deze vega quesadilla zeker aan te raden voor de lunch, is deze quesadilla met zoete aardappel, avocado en garnalen een van onze favoriete zoete aardappel recepten, en dit recept voor quesadilla’s met garnalen en jalapeños mag ook niet in het rijtje ontbreken. Met welk recept ga jij binnenkort nog aan de slag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via