Zin in comfort food met een Mexicaanse twist? Deze romige garnalen met maïs en rijst zitten boordevol smaak, zijn snel klaar en maken van elke doordeweekse avond iets bijzonders. Perfect romig, een beetje pittig en heerlijk fris door de limoen!
Taco’s, quesadilla’s, burrito’s… wij zijn dol op wat de Mexicaanse keuken te bieden heeft! Of je nu gaat voor een klassieker of een recept met een twist, het is altijd lekker en ontzettend smaakvol. Zo zijn wij voorstander van een goedgevulde burrito, zoals deze Mexicaanse groente burrito met guacamole. Eigenlijk kan je alles verwerken in een burrito. De basis is een wrap naar keuze (naturel, volkoren of van groenten) en vervolgens vul je het met ingrediënten als tomaat, paprika, maïs, en zwarte bonen. Top het af met zure room, guacamole of flink wat kaas en het gerecht is compleet! Je kan het ook verder aanvullen met kip, vis of een vegetarische vervanger.
Taco’s zijn ook lekker om te maken. Je kan gaan voor een knapperige variant die we veel eten in Nederland, maar je kan ook gaan voor de zachte taco, zoals in dit vegetarische recept voor taco’s met hummus. De zachte taco top je af met je favoriete ingrediënten en serveer je met een bijpassend dipsausje. Of wat dacht je van enchiladas? De basis van enchiladas bestaat uit wraps en kaas, aangevuld met je favoriete ingrediënten om er een complete avondmaaltijd van te maken. Denk aan pulled beef enchiladas of deze cheese bolognese enchiladas voor een avondje comfort food.
Quesadilla’s zijn daarentegen ook vrij makkelijk te maken. De klassieker is een wrap afgetopt met flink wat kaas en gebakken champignons, maar je kan hier ook eindeloos in variëren. Zo is deze vega quesadilla zeker aan te raden voor de lunch, is deze quesadilla met zoete aardappel, avocado en garnalen een van onze favoriete zoete aardappel recepten, en dit recept voor quesadilla’s met garnalen en jalapeños mag ook niet in het rijtje ontbreken. Met welk recept ga jij binnenkort nog aan de slag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment