Gamba's à La Plancha
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gamba’s à la plancha

Deze gamba’s à la plancha zijn snel, simpel en boordevol smaak. Door de grote garnalen kort en heet te grillen, blijven ze sappig en krijgen ze een heerlijk licht rokerige smaak. Perfect als tapa, voorgerecht of lichte maaltijd met brood en een frisse salade.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gamba’s à la plancha

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Dep de grote garnalen droog met keukenpapier. Pel en rasp de knoflook en snijd de rode peper in blokjes. Meng de knoflook, rode peper, olijfolie en een snufje peper en zout in een kom. Voeg de gamba’s toe en schep om totdat alles bedekt is.
2
Verhit een grillpan of plancha op hoog vuur. Gril de gamba’s 1–2 min. per kant tot ze roze en licht gekaramelliseerd zijn.
3
Snijd de citroen in partjes en hak de peterselie grof. Serveer de gamba’s op een schaal met citroenpartjes en bestrooi met peterselie.

Maak de tapasavond compleet met deze heerlijke hapjes

Waan je in het zonnige Spanje en ga voor een tapasavond! Een tafel vol heerlijke kleine hapjes, zowel warm als koud en gevarieerd van vlees- en visgerechten tot groenten, kaas en olijven. In de Spaanse cultuur doen ze dit graag en genieten ze in grote getallen van al het lekkers. Vaak gaan ze van bar naar bar om verschillende tapas te proeven, maar je kan er dus ook voor kiezen om thuis je eigen tapasavond te organiseren.

Deze gamba’s à la plancha is zo’n tapa die je kunt maken voor je tapasavond. De gamba’s worden op een hete plancha of grillpan snel en heet gegrild, waardoor ze vanbinnen lekker sappig blijven en de smaken goed tot hun recht komen. Al binnen 15 minuten is dit heerlijke hapje klaar en het smaakt geweldig bij andere tapagerechten. Denk aan een Spaanse tortilla met ansjovis of klassieke patatas bravas.

Andere klassieke hapjes die je tapasavond compleet maken, is bijvoorbeeld berenjenas con miel. Deze zoete aubergine schijfjes krijgen een krokant jasje door ze eerst in bloem te wentelen, daarna te frituren in zonnebloemolie en af te toppen met honing. Ook altijd lekker en onmisbaar bij een tapasavond, zijn pintxos. Deze variant van pinxtos met groene olijven, peper en ansjovis staat al in 15 minuten op tafel en is lekker makkelijk om te maken. Of wat dacht je van Spaanse gehaktspiesjes met pittige tomatensaus en aioli? Sappig vlees in combinatie met een zelfgemaakte tomatensaus en geserveerd met romige aioli, dat klinkt toch al onwijs lekker?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?