Meng de bloem, suiker, gist, zout en bakpoeder in een kom. Voeg ½ van de olijfolie en het warme water toe en kneed tot een soepel deeg voor 10 min. Laat het deeg 1 uur rijzen. Rol het deeg uit en steek cirkels uit met een glas of uitsteekvorm.
2
Snijd de gekookte garnalen fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bosui fijn. Marineer de garnalen met de knoflook, ketjap, sesamolie, ½ van de bosui en wat peper en zout. Vul de bao buns met de garnalen en vouw de bao buns dicht. Verwarm een pan met de overige olijfolie en plaats de bao buns in de pan. Bak voor 4 min. krokant. Voeg het water toe en plaats deksel op de pan. Laat voor 10 min. stomen.
3
Serveer met de sojadressing, de overige bosui en sesamzaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.