Crostini Met Whipped Ricotta En Gegrilde Nectarine2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crostini met whipped ricotta en gegrilde nectarine

Deze crostini’s met whipped ricotta en gegrilde nectarine zijn het perfecte zomerse hapje! De combinatie van romige ricotta met een vleugje pit van chilivlokken, knapperige pistachenoten en frisse granaatappelpitjes zorgen voor een kleurrijk én lekker resultaat. Heerlijk voor bij de borrel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Crostini met whipped ricotta en gegrilde nectarine

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 6 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
2
Doe de ricotta samen met de chilivlokken en een snufje peper en zout in een hakmolen of keukenmachine. Mix tot een glad en luchtig mengsel.
3
Snijd de nectarine in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een grillpan op hoog vuur en gril de nectarines aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Dit duurt ongeveer 4 min.
4
Pel en hak ondertussen de pistachenoten grof. Ris de takjes tijm.
5
Besmeer de crostini met de whipped ricotta. Verdeel de gegrilde nectarine erover en top af met honing, pistachenoten, granaatappelpitjes, kiemgroenten en tijm en serveer direct.

Verrassende borrelhapjes met ricotta

Ook zo dol op ricotta? Maak er eens een lekker borrelhapje mee! Ricotta is een soort kaas en betekent letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Dit komt doordat ricotta wordt gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij: de wei. De achtergebleven eiwitdeeltjes in de wei gaan klonteren na de toevoeging van zuur waardoor er een romige en korrelige massa ontstaat, oftewel de ricotta. Een écht no waste product. In Italië zijn ze dol op deze kaas en gebruiken ze het in tal van gerechten. Zo voegen ze het toe aan de saus van lasagne recepten en tal van andere pasta recepten, verwerken ze het in dessert én gebruiken ze het voor hartige gerechten, zoals deze crostini’s met whipped ricotta.

Ben je benieuwd naar meer borrelhapjes met ricotta? We hebben nog wel een aantal makkelijke recepten voor je! Ga wanneer je bijvoorbeeld wel vlees eet voor deze crostini met beenham, ricotta en frambozen. De zelfgemaakte citroenricotta in combinatie met pistache tapenade, frisse frambozen en beenham is er eentje voor in de boeken. Deze knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling is ook een heerlijk recept voor bij de borrel. Dit recept is gebaseerd op Pastizzi, een gerecht wat veel wordt gegeten in Malta. Of waan je in het zonnige Griekenland met deze heerlijke tiropita met kaas en munt. Je kan dit vegetarische recept serveren als één grote taart voor het avondeten, maar je kan het ook in kleine driehoekjes maken en serveren als onderdeel van een borrel. Deze glaasjes met zoet-hartige meloen is ook een feestje om te maken! De glaasjes vullen we met romige ricotta, zoute runderrookvlees en frisse galia en cantaloupe meloen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?