In samenwerking met:
Crostini Met Beenham En Frambozen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Crostini met beenham en frambozen

Wil je jouw gasten verrassen met een heerlijk borrelhapje? Ga voor deze crostini met beenham en frambozen! Lekker met zelfgemaakte citroenricotta én pistache tapenade. Een heerlijk zomers borrelhapje waar iedereen dol op is!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Recept crostini met beenham en frambozen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de baguette in plakjes van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel ½ van de olijfolie erover. Plaats 15 min. in de oven tot goudbruin. Leg de laatste 8 min. de frambozen erbij.
2
Rasp ondertussen de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en ½ van de citroenrasp met de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
3
Hak de pistachenoten fijn en snijd de basilicum grof. Meng dit met de overige citroenrasp en de overige olijfolie. Halveer de Italiaanse beenham.
4
Verdeel de ricotta over de crostini’s en beleg de helft met Italiaanse beenham en de andere helft met de gegrilde frambozen.
5
Verdeel de pistache tapenade over de crostini’s en serveer.

Tip: garneer de crostini’s met extra basilicum.

Wat zijn crostini’s en waar komen ze vandaan?

Crostini’s zijn kleine, geroosterde of gegrilde sneetjes (stok)brood. Vaak worden ze besprenkeld met wat olijfolie en knapperig afgebakken in de oven. Oorspronkelijk komt dit borrelhapje uit Italië, waar het ontstond als manier om oud brood op te maken. Crostini betekent letterlijk ‘kleine toast’ in het Italiaans en werd traditioneel geserveerd als hapje of voorgerecht. Bestel je een antipasti plank in Italië? Ook daarop vind je vaak crostini’s met verschillende toppings!

Verschillende toppings voor crostini

Waar we in dit recept kiezen voor crostini’s met beenham en frambozen, kan je de krokante broodjes natuurlijk beleggen met eigenlijk alles wat jij lekker vindt. Een andere hemelse combinatie is deze crostini met honing halloumi. Heb je halloumi al eens op in combinatie met honing? Echt ontzettend lekker! Combineer het op een crostini en combineer verder met tijm, hummus en zongedroogde tomaat. Wanneer je hier eenmaal aan begint blijft het niet bij één crostini.

Ook lekker: crostini met steak en gekarameliseerde ui. Eén van onze favoriete borrelhapjes van dit moment! De ui karamelliseer je met knoflook en tijm, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Bak vervolgens de biefstuk zoals jij ‘m wilt, bak de plakjes stokbrood krokant in de oven en dan kan je de crostini’s gaan beleggen. Je besmeert de crostini’s met aioli en vervolgens beleg je dit met gekarameliseerde ui, de plakjes biefstuk, tijm, bieslook en balsamicocrème.

Wil je graag een simpele en supersnelle variant maken van crostini’s? Maak dan deze crostini met vijgenjam en parmaham. Je hebt er maar 8 ingrediënten voor nodig en binnen 15 minuten kan je ervan genieten!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via