Wil je jouw gasten verrassen met een heerlijk borrelhapje? Ga voor deze crostini met beenham en frambozen! Lekker met zelfgemaakte citroenricotta én pistache tapenade. Een heerlijk zomers borrelhapje waar iedereen dol op is!
Tip: garneer de crostini’s met extra basilicum.
Crostini’s zijn kleine, geroosterde of gegrilde sneetjes (stok)brood. Vaak worden ze besprenkeld met wat olijfolie en knapperig afgebakken in de oven. Oorspronkelijk komt dit borrelhapje uit Italië, waar het ontstond als manier om oud brood op te maken. Crostini betekent letterlijk ‘kleine toast’ in het Italiaans en werd traditioneel geserveerd als hapje of voorgerecht. Bestel je een antipasti plank in Italië? Ook daarop vind je vaak crostini’s met verschillende toppings!
Waar we in dit recept kiezen voor crostini’s met beenham en frambozen, kan je de krokante broodjes natuurlijk beleggen met eigenlijk alles wat jij lekker vindt. Een andere hemelse combinatie is deze crostini met honing halloumi. Heb je halloumi al eens op in combinatie met honing? Echt ontzettend lekker! Combineer het op een crostini en combineer verder met tijm, hummus en zongedroogde tomaat. Wanneer je hier eenmaal aan begint blijft het niet bij één crostini.
Ook lekker: crostini met steak en gekarameliseerde ui. Eén van onze favoriete borrelhapjes van dit moment! De ui karamelliseer je met knoflook en tijm, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Bak vervolgens de biefstuk zoals jij ‘m wilt, bak de plakjes stokbrood krokant in de oven en dan kan je de crostini’s gaan beleggen. Je besmeert de crostini’s met aioli en vervolgens beleg je dit met gekarameliseerde ui, de plakjes biefstuk, tijm, bieslook en balsamicocrème.
Wil je graag een simpele en supersnelle variant maken van crostini’s? Maak dan deze crostini met vijgenjam en parmaham. Je hebt er maar 8 ingrediënten voor nodig en binnen 15 minuten kan je ervan genieten!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment