Print opties

Sluiten

Crostini met whipped ricotta en gegrilde nectarine

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 6 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
2
Doe de ricotta samen met de chilivlokken en een snufje peper en zout in een hakmolen of keukenmachine. Mix tot een glad en luchtig mengsel.
3
Snijd de nectarine in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een grillpan op hoog vuur en gril de nectarines aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Dit duurt ongeveer 4 min.
4
Pel en hak ondertussen de pistachenoten grof. Ris de takjes tijm.
5
Besmeer de crostini met de whipped ricotta. Verdeel de gegrilde nectarine erover en top af met honing, pistachenoten, granaatappelpitjes, kiemgroenten en tijm en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.