dahl met spinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Dahl met spinazie

Linzen! Ze bestaan in diverse soorten, vormen en smaken. Ontzettend voedzaam en je kunt er eindeloos mee variëren. In de Perzische keuken worden peulvruchten veelvuldig gebruikt. Bijvoorbeeld in de soep, gemengd met rijst en verwerkt in stoofgerechten. Let er wel goed op dat je voor dit recept rode linzen koopt en niet rode splitlinzen. Die behouden namelijk minder goed hun vaste vorm bij het koken en worden eerder papperig. Dit recept kun je als hoofdmaaltijd eten of als bijgerecht. Heerlijk in combinatie met rijst of naan.

Onze Taste The World chef Neda heeft deze heerlijke dahl met spinazie gemaakt. Maar wist je dat je op onze website nog meer recepten uit het Midden-Oosten en Azië vindt? Ga in Taste The World mee op culinaire reis rond de wereld!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept dahl met spinazie

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Spoel de linzen goed af tot het water helder is. Kook de linzen met 400 ml water op laag vuur voor ongeveer 10 min.
2
Snijd de ui in partjes, de knoflook fijn en de rode peper in ringetjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui aan tot die glazig is. Voeg dan de kurkuma, gemalen komijn, knoflook en de helft van de rode peper toe en bak ze kort samen. Voeg de tomaten toe en breng het op smaak met peper en zout.
3
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de saus, laat het 5 min. pruttelen en voeg dan de spinazie toe. Roer het goed door elkaar en laat het nog 3 min. op zacht vuur koken. Garneer met de resterende rode peper.

Wat is dahl precies?

“Dahl, wat is dat?” Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen en op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Het is een voedzaam en gezond gerecht dat meestal wordt geserveerd met rijst en naanbrood.

Wat is lekker bij dahl?

Dahl smaakt heerlijk met basmatirijst, naanbrood en raita, een Indiase yoghurtsaus. Gegrilde groenten en papadums zijn ook populaire bijgerechten. Serveer met chutney en verse kruiden zoals koriander en munt voor extra smaak en frisheid.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via