Linzen! Ze bestaan in diverse soorten, vormen en smaken. Ontzettend voedzaam en je kunt er eindeloos mee variëren. In de Perzische keuken worden peulvruchten veelvuldig gebruikt. Bijvoorbeeld in de soep, gemengd met rijst en verwerkt in stoofgerechten. Let er wel goed op dat je voor dit recept rode linzen koopt en niet rode splitlinzen. Die behouden namelijk minder goed hun vaste vorm bij het koken en worden eerder papperig. Dit recept kun je als hoofdmaaltijd eten of als bijgerecht. Heerlijk in combinatie met rijst of naan.
Onze Taste The World chef Neda heeft deze heerlijke dahl met spinazie gemaakt. Maar wist je dat je op onze website nog meer recepten uit het Midden-Oosten en Azië vindt? Ga in Taste The World mee op culinaire reis rond de wereld!
Tip: serveer de dahlpuree met naanbrood, raita (een yoghurtdip) of chutney om het gerecht aan te vullen.
Tip: strooi wat verse korianderblaadjes, gesneden amandelen of een scheutje citroensap over de dahl voordat je hem serveert voor extra smaak en textuur.
Deze dahlpuree met spinazie is een heerlijk recept van eatertainer Neda Kia. Ze combineert smaken uit haar geboorteland en vertelt hierover het volgende:
“Geuren en smaken kunnen ons terugbrengen naar specifieke momenten en plaatsen in ons leven. Zo brengt de geur van jasmijn en pas gemaaid gras, de kleur van kurkuma en de smaak van gedroogde munt mij terug naar mijn geboorteland: Iran.
Het streetfood en de familie recepten zijn de meest waardevolle schatten die ik heb meegenomen uit mijn geboorteland. Ze verbinden mij met mijn afkomst. Ik koester deze herinneringen en tradities en wil ze graag met jullie delen door middel van mijn kookkunsten.
Dahl is een veel voorkomend gerecht in de Zuid-Aziatische keuken, met name in landen als India, Iran, Pakistan, Nepal en Bangladesh. In Iran is dahl een streekgerecht uit het zuiden, de regio waar mijn opa vandaan komt en waar mijn oma de kunst van het bereiden van dahl heeft geleerd. Dit gerecht wordt traditioneel gemaakt met rode linzen en aardappelen, samen met de zoete en friszure smaak van tamarinde.
Ik combineer ingrediënten en smaken uit zowel de Iraanse als de Indiase keuken. De rijke kruiden en specerijen uit India voegen een boeiende en verrassende draai toe aan het traditionele Iraanse dahlrecept. Het resultaat is een smaakvolle fusie van twee culinaire
tradities.”
Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen en op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Het is een voedzaam en gezond gerecht dat meestal wordt geserveerd met rijst en naanbrood.
Dahl smaakt heerlijk met basmatirijst, naanbrood en raita, een Indiase yoghurtsaus. Gegrilde groenten en papadums zijn ook populaire bijgerechten. Serveer met chutney en verse kruiden zoals koriander en munt voor extra smaak en frisheid.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment