Linzen! Ze bestaan in diverse soorten, vormen en smaken. Ontzettend voedzaam en je kunt er eindeloos mee variëren. In de Perzische keuken worden peulvruchten veelvuldig gebruikt. Bijvoorbeeld in de soep, gemengd met rijst en verwerkt in stoofgerechten. Let er wel goed op dat je voor dit recept rode linzen koopt en niet rode splitlinzen. Die behouden namelijk minder goed hun vaste vorm bij het koken en worden eerder papperig. Dit recept kun je als hoofdmaaltijd eten of als bijgerecht. Heerlijk in combinatie met rijst of naan.
Onze Taste The World chef Neda heeft deze heerlijke dahl met spinazie gemaakt. Maar wist je dat je op onze website nog meer recepten uit het Midden-Oosten en Azië vindt? Ga in Taste The World mee op culinaire reis rond de wereld!
“Dahl, wat is dat?” Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen en op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Het is een voedzaam en gezond gerecht dat meestal wordt geserveerd met rijst en naanbrood.
Dahl smaakt heerlijk met basmatirijst, naanbrood en raita, een Indiase yoghurtsaus. Gegrilde groenten en papadums zijn ook populaire bijgerechten. Serveer met chutney en verse kruiden zoals koriander en munt voor extra smaak en frisheid.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment