Taste The World

Een culinaire reis rond de wereld

Met Taste The World nemen onze Eatertainers je mee op een culinaire rondreis langs verrukkelijke keukens over de hele wereld. Ze laten je kennis maken met verrassende en nieuwe ingrediënten en gerechten. Onze chefs delen hun rijke culinaire erfenis zodat je een stukje van het land kunt beleven, gewoon vanuit huis. Maak je klaar voor geurige, lekkere en kleurrijke recepten!

We trappen af met het Midden-Oosten en Azië met Neda Kia.

Neda Kia

Neda neemt je mee naar het Midden-Oosten en Azië

Neda Kia is professioneel chef met Perzische roots. Zij is geboren in Teheran in Iran en kwam als kind naar Nederland. Al van jongs af aan heeft ze een passie voor koken. Die passie vertaalde zich in onder andere een foodtruck waarmee ze jarenlang op festivals te vinden was. Inmiddels werkt ze als chef en is ze food-influencer.

“Lekker eten betekent voor mij een geluksmoment. Over geuren en smaken die onze herinnering kleuren. Met veel liefde maak ik jullie bekend met de kleurrijke, smaakvolle en geurige keuken van Perzië, het Midden-Oosten en Azië.”

dahl met spinazie

Dahl met spinazie

In de Perzische keuken worden linzen veelvuldig gebruikt, ook in deze dahl met spinazie. Ontzettend voedzaam en nog lekker ook! Dien op met rijst of naan voor een volwaardige maaltijd of serveer als bijgerecht.

Abrikoos Gember En Walnoot Cake

Abrikoos, gember en walnoot cake

Proef het Midden-Oosten met deze bijzondere smaakcombinatie: Neda’s cake met abrikoos, gember en walnoot. Heerlijk fruitig door de abrikoos, maar ook zoet en licht pittig door de gember. Een lekkere cake voor bij de koffie!

Sumak komkommer en rode ui salade

Ga aan de slag met deze simpele sumak salade. Met maar een paar ingrediënten haal jij het Midden-Oosten in huis! Fris dankzij de komkommer, scherp door de ui en kruidig met een klein zuurtje door de sumak. Een ware smaakexplosie in je mond!

Borrelplank_neda_topdown

De Midden-Oosterse keuken

Het Midden-Oosten, Azië, De Mediterrane en meer. We gaan op culinaire wereldreis en dat allemaal vanuit huis. De eerste stop is de Midden-Oosterse keuken. Wat kenmerkt de Midden-Oosterse keuken?

Verzameling van landen

Allereerst goed om te weten dat het een verzameling is van een aantal keukens uit verschillende landen. Deze keukens hebben voor een deel overlap, maar er zitten ook verschillen in.

Als we het hebben over de Midden-Oosterse keuken, dan gaat het om onder meer: Irak, Iran (Perzisch), Israël, Libanon, Palestina, Syrië en Turkije.

Midden-Oosterse ingrediënten

Je vindt er veel groenten en kruiden terug, maar ook ingrediënten als yoghurt of delicate producten zoals saffraan, pistachenoten en rozenblaadjes. Ook vlees komt veel voor, alhoewel bijvoorbeeld in de Israëlische keuken veel vegetarische en zelfs veganistische gerechten te vinden zijn. Omdat de hoofdreligie van deze landen de Islam (of Jodendom in geval van Israël) is, vind je geen varkensvlees. Wel kip, lams- en schapenvlees en rundvlees.

Neda's sharingplank
Kofte balletjes

Wat wordt de volgende reis?

De lekkerste rendang uit Indonesië, bekende gerechten uit Zuid-Amerika of een spicy curry uit India. De komende tijd worden er meer authentieke of verrassende recepten toegevoegd. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!