flammkuchen geitenkaas en spinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Flammkuchen met geitenkaas en spinazie

Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Elzas bij de Duits-Franse grens. Traditioneel wordt flammkuchen gemaakt met spekjes en ui. Voor deze vegetarische versie zijn de spekjes weggelaten en is er geitenkaas toegevoegd met een rijke en romige smaak.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken

Recept flammkuchen met geitenkaas en spinazie

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de courgette en geitenkaas in plakjes van 1 cm, pel de ui en snijd deze vervolgens in ringen van een halve centimeter.
2
Rol het flammkuchendeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de crème fraîche over het deeg en strooi peper en zout over de crème fraîche. Verdeel de geitenkaasplakjes, courgette plakjes en rode ui over de flammkuchen.
3
Bak de flammkuchen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel hier de honing en spinazie overheen. Snijd de flammkuchen vervolgens in pizza punten of vierkantjes en serveer op een plank.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via