flammkuchen geitenkaas en spinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Flammkuchen met geitenkaas en spinazie

Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Elzas bij de Duits-Franse grens. Traditioneel wordt flammkuchen gemaakt met spekjes en ui. Voor deze vegetarische versie zijn de spekjes weggelaten en is er geitenkaas toegevoegd met een rijke en romige smaak.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen met geitenkaas en spinazie

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de courgette en geitenkaas in plakjes van 1 cm, pel de ui en snijd deze vervolgens in ringen van een halve centimeter.
2
Rol het flammkuchendeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de crème fraîche over het deeg en strooi peper en zout over de crème fraîche. Verdeel de geitenkaasplakjes, courgette plakjes en rode ui over de flammkuchen.
3
Bak de flammkuchen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel hier de honing en spinazie overheen. Snijd de flammkuchen vervolgens in pizza punten of vierkantjes en serveer op een plank.
Pierpaolo_pecorari_wijn
Wijntip van Yves

Sauvignon Blanc

Het traditionele Elzas-gerecht zien we steeds vaker in de Nederlandse keuken. Deze variant met geitenkaas en spinazie schreeuwt om een mooie droge Sauvignon Blanc. De Pierpaolo Pecorari Sauvignon Blanc 2019 is een prachtig droge wijn met de nodige rijpingstonen. Een gastronomische wijn in een leuke prijsklasse en heerlijk bij dit gerecht. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via