In samenwerking met:
Geitenkaassalade Met Gemarineerde Kipreepjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Geitenkaassalade met gemarineerde kipreepjes

Niets is lekkerder dan een frisse maaltijdsalade op een warme dag. Het is makkelijk om te maken en ideaal voor wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan. Ga aan de slag met deze geitenkaassalade met gemarineerde kipreepjes van DekaMarkt en geniet in de avondzon van een heerlijke maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geitenkaassalade met gemarineerde kipreepjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de geitenkaas in plakken van 2 cm dik. Snijd de watermeloen in parten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in parten.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een pan met de olijfolie en bak de kipreepjes 3 min. zodat deze warm zijn.
4
Verdeel de geitenkaas over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze 7 min. in de oven tot de geitenkaas goudbruin kleurt.
5
Meng ondertussen de parelcouscous, raapstelen, avocado en watermeloen tot een salade.
6
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kipreepjes en geitenkaas.

Tip: voeg extra walnoten toe voor een lekkere bite.

Tip: houd je watermeloen over? Gril of bak deze en serveer bij de BBQ.

Weetjes over geitenkaas

Geitenkaas is een kaassoort die wordt gemaakt van geitenmelk. Het heeft een unieke smaak en textuur die het een populaire keuze maken onder kaasliefhebbers. Geitenkaas is al eeuwenlang een favoriet in de regio van de Middellandse Zee en is tegenwoordig ook steeds populairder in andere delen van de wereld.

Geitenkaas wordt voornamelijk geproduceerd in Frankrijk, Nederland en Spanje, maar het wordt ook in andere delen van de wereld geproduceerd. Het heeft een milde, licht pittige smaak die afhankelijk is van de leeftijd van de kaas en de manier waarop deze wordt bereid. Jonge geitenkaas heeft een frisse en lichte smaak, terwijl oudere geitenkaas een scherpere smaak heeft. Oude geitenkaas zie je vaak terug op een borrelplank en jonge geitenkaas in gerechten als salades.

De kaassoort is ook heerlijk in combinatie met noten, honing, en verse kruiden. Populaire gerechten met geitenkaas zijn onder andere een geitenkaas salade met honing en walnoten, geitenkaas quiche, en geitenkaas pizza met spinazie en kip. Ook lekker voor de borrel: geitenkaasballetjes. De balletjes van geitenkaas zijn bedekt met verschillende toppings als pistachenoten, bieslook en pijnboomwitten, wat zorgt voor een ware smaaksensatie.

Een ander populair gerecht met geitenkaas is een lekkere lasagne. Deze snelle lasagne is lekker dankzij de combinatie van spinazie, walnoten en natuurlijk geitenkaas. Ook fijn: het is een vegetarisch recept, dus ook heerlijk als je een avondje geen vlees wilt eten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via