Gekruide Bloemkool Uit De Oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Hele gekruide bloemkool uit de oven

Bloemkool, een heerlijke groente waar je allerlei kanten mee op kunt. Wij bereiden deze groente in de oven en bestrijken ‘m vooraf met een mooie mix van kruiden en specerijen die perfect passen bij bloemkool. Genieten maar!

Variatietip: serveer de gekruide hele bloemkool met een heerlijke kaassaus, gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade.

Deze heerlijke groente kan je op diverse manieren klaarmaken. Zo hebben wij ook een recept van geroosterde bloemkool met gehaktballen in uienjus!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept hele gekruide bloemkool uit de oven

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en verwijder het groen.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de hele bloemkool 10 minuten. Laat de bloemkool goed uitlekken en dep droog.
3
Meng de olijfolie met de kruiden, op de koriander na, in een schaaltje tot een kruidenolie. Bestrijk de hele bloemkool met de kruidenolie en verpak in aluminiumfolie.
4
Leg de bloemkool in een ovenbestendige schaal en zet in de oven. Controleer na 40 minuten of de bloemkool gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Gaat dit gemakkelijk, dan is de bloemkool gaar. Verwijder de aluminiumfolie van de bloemkool en zet nog 5 minuten terug in de oven om de bloemkool wat kleur te geven. Snijd intussen de koriander fijn en de rode peper in dunne ringetjes.
5
Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal en snijd met een vleesvork en een scherp mes in plakken. Top de bloemkool af met verse koriander en de ringetjes rode peper.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?