Gekruide Bloemkool Uit De Oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Gekruide bloemkool uit de oven

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en verwijder het groen.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de hele bloemkool 10 minuten. Laat de bloemkool goed uitlekken en dep droog.
3
Meng de olijfolie met de kruiden, op de koriander na, in een schaaltje tot een kruidenolie. Bestrijk de hele bloemkool met de kruidenolie en verpak in aluminiumfolie.
4
Leg de bloemkool in een ovenbestendige schaal en zet in de oven. Controleer na 40 minuten of de bloemkool gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Gaat dit gemakkelijk, dan is de bloemkool gaar. Verwijder de aluminiumfolie van de bloemkool en zet nog 5 minuten terug in de oven om de bloemkool wat kleur te geven. Snijd intussen de koriander fijn en de rode peper in dunne ringetjes.
5
Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal en snijd met een vleesvork en een scherp mes in plakken. Top de bloemkool af met verse koriander en de ringetjes rode peper.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Ivonne
    Elize Broek
    Jennifer van Eatertainment
    Nicoline
    Jennifer van Eatertainment
    Jennifer van Eatertainment
    Sytske
    Kees van Eatertainment

    Geef een reactie