Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en verwijder het groen.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de hele bloemkool 10 minuten. Laat de bloemkool goed uitlekken en dep droog.
3
Meng de olijfolie met de kruiden, op de koriander na, in een schaaltje tot een kruidenolie. Bestrijk de hele bloemkool met de kruidenolie en verpak in aluminiumfolie.
4
Leg de bloemkool in een ovenbestendige schaal en zet in de oven. Controleer na 40 minuten of de bloemkool gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Gaat dit gemakkelijk, dan is de bloemkool gaar. Verwijder de aluminiumfolie van de bloemkool en zet nog 5 minuten terug in de oven om de bloemkool wat kleur te geven. Snijd intussen de koriander fijn en de rode peper in dunne ringetjes.
5
Serveer de hele bloemkool op een mooie schaal en snijd met een vleesvork en een scherp mes in plakken. Top de bloemkool af met verse koriander en de ringetjes rode peper.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.