Bloemkool, saai? Zeker niet. Je kunt allerlei kanten op met deze bekende groente. Rooster de bloemkoolroosjes bijvoorbeeld eens in de oven met wat kruiden en olie. Geroosterde bloemkool smaakt compleet anders dan bijvoorbeeld gekookte bloemkool. Verrassend lekker is deze maaltijd met gehaktballen en een zelfgemaakte uienjus.
Bloemkool is een lekker veelzijdige groente! Sommige kennen het wellicht voornamelijk van de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, maar je kunt zoveel meer. In dit recept wordt de bloemkool lekker in de oven geroosterd. Door o.a. Parmezaanse kaas en citroensap over de geroosterde bloemkool te sprenkelen, krijgt deze een lekker frisse en volle smaak. Daarbij de heerlijke gehaktballen. Bijna zoals oma ze maakte. Met heerlijk volle jus!
Tip! Voor een extra volle jus voeg je nog een eetlepel ongezouten roomboter toe tijdens het fruiten van de ui.
Vind jij bloemkool ook zo’n lekkere groente? Bekijk dan hier het recept van onze heerlijke bloemkool tikki massala met naantosti’s!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment