Geroosterde Bloemkool Met Gehaktballen In Uienjus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Geroosterde bloemkool met gehaktballen in uienjus

Bloemkool, saai? Zeker niet. Je kunt allerlei kanten op met deze bekende groente. Rooster de bloemkoolroosjes bijvoorbeeld eens in de oven met wat kruiden en olie. Geroosterde bloemkool smaakt compleet anders dan bijvoorbeeld gekookte bloemkool. Verrassend lekker is deze maaltijd met gehaktballen en een zelfgemaakte uienjus.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept geroosterde bloemkool met gehaktballen in uienjus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de gehakte knoflook met 2/3 takjes tijm, 2/3 olijfolie, peper en zout en schep hier de bloemkoolroosjes in om. Leg de bloemkoolroosjes in een grote ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven.
2
Meng de Parmezaanse kaas met de citroenrasp. Strooi dit na 20 minuten over de bloemkoolroosjes en zet ze nog 15 minuten terug in de oven.
3
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de rest van de tijm op laag vuur 15 minuten tot de uien zacht zijn en licht beginnen te kleuren.
4
Voeg de mosterd en vleesfond toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballen in de jus, zet het vuur laag en laat de gehaktballen in 15 à 20 minuten warm worden in de jus.
5
Schep de gehaktballen uit de jus, breng de jus op smaak met peper en zout en bind hem door het toevoegen van de maïzena. Garneer de bloemkool en gehaktballen in uienjus met de gehakte peterselie.

Bloemkool is een lekker veelzijdige groente! Sommige kennen het wellicht voornamelijk van de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, maar je kunt zoveel meer. In dit recept wordt de bloemkool lekker in de oven geroosterd. Door o.a. Parmezaanse kaas en citroensap over de geroosterde bloemkool te sprenkelen, krijgt deze een lekker frisse en volle smaak. Daarbij de heerlijke gehaktballen. Bijna zoals oma ze maakte. Met heerlijk volle jus!

Tip! Voor een extra volle jus voeg je nog een eetlepel ongezouten roomboter toe tijdens het fruiten van de ui.

Vind jij bloemkool ook zo’n lekkere groente? Bekijk dan hier het recept van onze heerlijke bloemkool tikki massala met naantosti’s!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via