Geroosterde Bloemkool Met Gehaktballen In Uienjus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min

Geroosterde bloemkool met gehaktballen in uienjus

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de gehakte knoflook met 2/3 takjes tijm, 2/3 olijfolie, peper en zout en schep hier de bloemkoolroosjes in om. Leg de bloemkoolroosjes in een grote ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven.
2
Meng de Parmezaanse kaas met de citroenrasp. Strooi dit na 20 minuten over de bloemkoolroosjes en zet ze nog 15 minuten terug in de oven.
3
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de rest van de tijm op laag vuur 15 minuten tot de uien zacht zijn en licht beginnen te kleuren.
4
Voeg de mosterd en vleesfond toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballen in de jus, zet het vuur laag en laat de gehaktballen in 15 à 20 minuten warm worden in de jus.
5
Schep de gehaktballen uit de jus, breng de jus op smaak met peper en zout en bind hem door het toevoegen van de maïzena. Garneer de bloemkool en gehaktballen in uienjus met de gehakte peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Balans
Eiwitrijk
Soort
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via