Bloemkool, saai? Zeker niet. Je kunt allerlei kanten op met deze bekende groente. Rooster de bloemkoolroosjes bijvoorbeeld eens in de oven met wat kruiden en olie. Geroosterde bloemkool smaakt compleet anders dan bijvoorbeeld gekookte bloemkool. Verrassend lekker is deze maaltijd met gehaktballen en een zelfgemaakte uienjus.
Tip! Voor een extra volle jus voeg je nog een eetlepel ongezouten roomboter toe tijdens het fruiten van de ui.
Bloemkool is een lekker veelzijdige groente! Sommige kennen het wellicht voornamelijk van de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, maar je kunt zoveel meer. In dit recept wordt de bloemkool lekker in de oven geroosterd. Door o.a. Parmezaanse kaas en citroensap over de geroosterde bloemkool te sprenkelen, krijgt deze een lekker frisse en volle smaak. Daarbij de heerlijke gehaktballen. Bijna zoals oma ze maakte. Met heerlijk volle jus! Vind jij bloemkool ook zo’n lekkere groente? Bekijk dan het recept van onze heerlijke bloemkool tikki massala met naantosti’s! Of ga eens aan de slag met een van onze boerenkool recepten, net zo lekker als bloemkool!
Geroosterde bloemkool kun je op allerlei manieren lekker eten. Je kunt het bijvoorbeeld verwerken in een salade of een pasta. Ook is het lekker om te eten met aardappelen in de vorm van gekookte aardappelen, frietjes of aardappelpuree. Combineer het met een stukje vlees of vis wat jij zelf lekker vindt!
Bloemkool kun je op verschillende manieren roosteren. Denk aan op de barbecue, in de airfryer of in de oven. Wil je het in de oven roosteren? Dit duurt ongeveer 35 minuten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment