Voor deze Gelderse morenstamp gebruiken we niet alleen aardappelen, maar ook pastinaak. Dit gerecht heeft zijn naam te danken aan de vroegere benaming van pastinaken; lang geleden werd deze groentesoort namelijk ook wel ‘moren’ genoemd. In de Achterhoek en in andere delen van Gelderland is deze stamppot een bekend gerecht. Hoog tijd dat je deze stamppot leert kennen, want het is een superlekker gerecht!
Pastinaak heeft een licht zoetje en ligt qua smaak tussen wortel en knolselderij in. In de middeleeuwen, nog voor de komst van de aardappel, waren pastinaken een belangrijk onderdeel in ons eetpatroon. Maar waar pastinaak lang geleden een geliefde groente was, wordt de groentesoort tegenwoordig geschaard onder de vergeten groenten. Wat ontzettend jammer is! Gelukkig is de pastinaak bezig aan een opmars en komt het weer steeds vaker voor in verschillende gerechten.
Zo kun je naast deze Gelderse Morenstamp ook deze verrukkelijke pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw maken. Ook lekker, deze aubergine schnitzel met pastinaakpuree! Check onze receptenpagina voor nog meer recepten met pastinaak en laat je inspireren!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment