Pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst

Hollandse pot, maar dan net even anders dan normaal: pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst. De kabeljauw met kruidenkorst maakt de stamppot net wat verfijnder. Extra leuk: het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is juist erg makkelijk om te maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd vervolgens in grove stukken. Breng water aan de kook in een pan, voeg de pastinaak en winterpeen toe en kook in 20 min. gaar.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de peterselie fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Haal van het vuur en meng met de peterselie, panko, peper en 1/3 van het zout.
3
Dep de kabeljauw droog en verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van de vis. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 12 min. in de oven.
4
Giet de winterpeen en pastinaak af en stamp tot een puree samen met de mosterd, roomboter, melk en het resterende zout. Voeg de boerenkool toe en meng door de stamppot.
5
Verdeel de pastinaakstamppot over de borden en leg de vis bovenop.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via