Print opties

Sluiten

Gelderse morenstamp

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen en pastinaak in een pan net onder water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook in ongeveer 20 min. gaar.
2
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de bosui in ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes in 5 tot 8 min. in het eigen vet. Voeg de laatste 2 min. de gesneden bosui toe.
3
Giet de aardappelen af en voeg de melk, roomboter en de helft van de mosterd toe. Stamp het geheel door elkaar met een pureestamper. Voeg de spekjes en bosui toe en roer door de stamppot.
4
Serveer de stamppot met de rookworst en de rest van de mosterd.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.