Deze gemarineerde olijven vinden zijn oorsprong in de Perzische keuken, het gebied wat vandaag de dag bekend is als Iran. Onze Midden-Oosten chef Neda, afkomstig uit Iran, laat je kennis maken met de verrukkelijke en unieke Perzische keuken. Ze deelt haar favoriete recepten.
Zoals deze gemarineerde olijven, oftewel Zeytoon Parvardeh. Een zalig gerecht uit de provincie Gilan, in het noorden van Iran. Vol van smaak door de frisse munt, zoetzure granaatappelmelasse en krokante pecannoten. Perfect voor bij de borrel of een salade. Dus laat die saaie olijven maar voortaan staan.
Zin in meer borrelrecepten uit het Midden-Oosten? Bekijk ook de andere recepten van de sharing plank van Neda.
Tip: granaatappelmelasse is een stroop gemaakt van granaatappel. Het wordt veel gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Je kunt het kopen bij Midden-Oosterse supermarkten of bij de grotere reguliere supermarkt.
De Midden-Oosterse keuken leent zich perfect om een heerlijke borrelplank te maken. Iets dat daar veel wordt gegeten zijn ‘mezze’. Mezze zijn kleine hapjes en zijn bedoeld om samen te delen en te eten. Je vult je tafel, of in dit geval je sharingplank, met allemaal verschillende hapjes en zo kun je van alles proeven. De Midden-Oosterse keuken is natuurlijk een verzamelnaam en elke keuken in het Midden-Oosten heeft ook weer haar eigen kenmerken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment