Gepofte aardappelen met bimi en kruidenroom
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gepofte aardappelen met bimi en kruidenroom

Deze gepofte aardappelen bereiden we in de airfryer en worden geserveerd met bimi en kruidenroom. De aardappelen worden lekker zacht en de groenten uit de pan blijven knapperig. In een handomdraai een heerlijk en verrassend gerecht op tafel staan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigheden

Recept gepofte aardappelen met bimi en kruidenroom

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de airfryer voor op 200ºC. Was de ongeschilde aardappelen schoon en dep ze droog. Smeer de aardappelen rondom in met de helft van de olijfolie en bestrooi met wat zout. Leg in de airfryer en bak 30 min. Kian2021
2
Pel en pers de knoflook. Hak de dille en peterselie fijn. Meng samen met de crème fraîche en geitenkaas tot een gladde kruidenroom. Gebruik eventueel een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
3
Pel de ui en snijd in partjes. Leg de uien erbij in airfryer en bak nog eens 10 min.
4
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de resterende olijfolie in een pan en wok de courgette en bimi ca. 4 min.
5
Haal de aardappelen en ui uit de airfryer. Snijd de aardappelen voor de helft in en duw een beetje open. Vul de aardappelen met de kruidenroom, bimi en courgette. Serveer met de ui.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via