Gepofte Zoete Aardappel Met Tofu “geitenkaas” En Gekarameliseerde Pecannoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gepofte zoete aardappel met tofu ‘geitenkaas’ en gekarameliseerde pecannoten

Het ultieme vegan comfort food, rechtstreeks van de barbecue: gepofte zoete aardappel. Dit recept wordt zeker de ster van de avond! Maak de zoete aardappel af met zelfgemaakte tofu ‘geitenkaas’ en knapperige, gekarameliseerde pecannoten voor een heerlijke crispy touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gepofte zoete aardappel met tofu ‘geitenkaas’ en gekarameliseerde pecannoten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 50min
Kookmodus
1
Pers het vocht uit de tofu door het in een theedoek te wikkelen en er wat zwaars op te zetten. Voeg de tofu met tahin, miso, citroepsap, 1/3 van de olijfolie en een snufje zout toe in een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
2
Vorm het tofumengsel tot een staaf en wikkel deze in plasticfolie. Leg het voor minstens 1 uur in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder de folie van de tofu en bak de tofu voor 20 min. in de oven. Draai halverwege om.
4
Prik ondertussen gaatjes in de zoete aardappel met behulp van een vork en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappelen tussen de kolen op de barbecue tot ze zacht aanvoelen. De tijd hangt af van de grootte van de zoete aardappel, maar ga uit van 45 min.
5
Maak ondertussen de gekarameliseerde pecannoten door de resterende olijfolie met de agavesiroop te verhitten in een koekenpan. Voeg de pecannoten en een snufje zout toe en bak voor 5 min. Laat goed afkoelen.
6
Snijd de gepofte zoete aardappel open, kruimel er wat van de gebakken tofu geitenkaas overheen en serveer met de gekarameliseerde pecannoten.

Weetjes over de zoete aardappel

Zoete aardappel is een knolgewas dat steeds populairder wordt vanwege zijn heerlijke smaak en voedzame eigenschappen. Hoewel het ‘aardappel’ in de naam heeft, behoort zoete aardappel tot een andere familie dan de gewone aardappel. Het heeft een zoete smaak en is rijk aan vezels, vitamine A, C en B6, kalium en ijzer. Het eten van zoete aardappel kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Bovendien kan het helpen bij het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten en het verbeteren van de spijsvertering. Genoeg redenen om vaker de zoete aardappel boven een klassieke aardappel te kiezen!

Je kunt zoete aardappel frituren, gevuld poffen in de oven of roosteren. Een van de populairste manieren om zoete aardappel te bereiden is door hem te poffen. Dit kan zowel op de barbecue als in de oven. Bij het poffen van zoete aardappel in de oven is het belangrijk om de aardappels goed schoon te maken en met een vork gaatjes in de schil te prikken. Vervolgens kan je ze in de oven plaatsen op 200°C voor ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de grootte van de aardappels. Als je de zoete aardappel op de barbecue wilt poffen, kun je ze in aluminiumfolie wikkelen en ongeveer 45 minuten op indirecte hitte grillen.

Gepofte zoete aardappel is een heerlijk bijgerecht dat gemakkelijk te maken is en boordevol smaak zit. Je kan het serveren met een simpele topping zoals boter en zeezout, of experimenteren met toppings zoals pecannoten en tofu zoals in dit recept. Of je nu een veganist bent of gewoon op zoek bent naar een gezond en heerlijk gerecht, gepofte zoete aardappel is een geweldige keuze.

Meer recepten met zoete aardappel

Wil je naast dit heerlijke recept variëren met andere recepten met zoete aardappelen? Bekijk hier alle recepten met zoete aardappel op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via