Mexicaans Gevulde Zoete Aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Mexicaans gevulde zoete aardappel

Een avondmaaltijd boordevol groenten? Dan is dit recept een echte aanrader! De kidneybonen zorgen voor een voldaan gevoel én zijn een goede bron van vezels en eiwitten. In dit gerecht komen heerlijke smaakcombinaties én texturen samen. Zo’n gevalletje van: dit móet je geproefd hebben!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mexicaans gevulde zoete aardappel

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappel en dep droog. Prik met een vork gaatjes in de schil. Verdeel de helft van de zonnebloemolie over de zoete aardappel. Verpak de aardappelen per stuk losjes in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappel 45 min. tot een uur in de oven, afhankelijk van de grootte.
2
Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprika en ui 2 min. aan. Voeg de cajunkruiden en laat 1 min. meebakken.
3
Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een zeef. Voeg de kidneybonen, mais en tomatenblokjes toe aan de paprika en ui. Verwarm het geheel nog 5 min. op laag vuur.
4
Halveer en ontpit de avocado en prak het vruchtvlees grof met een vork. Pers het sap uit de limoen en meng door de avocado. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak grof. Meng de helft van de koriander door de avocado.
5
Snijd de bosui in schuine ringen. Haal de gepofte zoete aardappel uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd over de lengte open, maar snijd net niet helemaal door en vouw voorzichtig uit elkaar.
6
Vul de aardappelen met het tomaten-bonenmengsel. Verdeel de avocado over de aardappelen. Garneer het gerecht af met bosui en de rest van de koriander.

De Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken is een van de meest populaire en geliefde keukens ter wereld. Het is een combinatie van inheemse en Europese invloeden en biedt een breed scala aan smaken, texturen en kleuren. Chili’s, tomaten, bonen en maïs zijn enkele van de belangrijkste ingrediënten in de Mexicaanse keuken en worden vaak gecombineerd met vlees, vis, zeevruchten en kaas.

Een van de meest bekende gerechten uit de Mexicaanse keuken is taco’s, die bestaan uit een opgerolde of gevouwen maïstortilla gevuld met verschillende ingrediënten zoals rundvlees, kip, groenten, guacamole en salsa. Andere populaire gerechten zijn burrito’s, enchilada’s, nacho’s en quesadilla’s. Maak eens deze Mexicaanse viswraps met bonensalsa, ga voor pittige taco’s met biefstukreepjes of kies de quesadilla’s met zoete aardappel.

De rijke smaken en heerlijke aroma’s van de Mexicaanse keuken hebben deze keuken tot een wereldwijd fenomeen gemaakt. Of je nu van pittige gerechten houdt of liever mildere smaken hebt, er is altijd wel iets in de Mexicaanse keuken te vinden dat aan je wensen voldoet.

Waarom het goed is om te koken met bonen

Koken met bonen is ontzettend gezond (en superlekker)! Ze zijn voedzaam én zitten vol met goede vezels en eiwitten. Daarnaast zijn bonen een goede toevoeging aan gerechten in plaats van vlees of vis. Er zijn ontzettend veel verschillende bonen waarmee je kunt koken. Voor welke kies je? Denk aan zwarte bonen, rode bonen, witte bonen en bruine bonen, maar ook aan bijvoorbeeld kikkererwten. In de Mexicaanse keuken komen bonen vaak voor. En dat is niet gek, want in eigenlijk ieder Mexicaans gerecht kun je bonen heel makkelijk verwerken. Bijvoorbeeld in deze knapperige tortilla’s met kip, mais en kidneybonen.

Dol op zoete aardappel

Ben jij helemaal weg van zoete aardappel? Dan hebben wij goed nieuws! Ontdek meer heerlijke zoete aardappel recepten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?