slavink
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Vrij van vis

Slavink met geroosterde zoete aardappel en aioli

De zoete aardappel geeft dit AVG’tje een verrassende niet alledaagse twist. Wist je dat de zoete aardappel eigenlijk geen aardappel is, maar tot de groenten behoort? Een zoete aardappel bevat echter wel koolhydraten, maar dit zijn zogenoemde ‘langzame’ koolhydraten. Dit houdt in dat ze gelijkmatiger omgezet worden in energie en je dus langer verzadigd blijft dan van een normale aardappel!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept slavink met geroosterde zoete aardappel en aioli

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 200C. Was de zoete aardappels en verdeel de helft van de olijfolie en peper en zout over de aardappels. Pak ze in met aluminiumfolie.
2
Leg de aardappels op een bakplaat in de voorverwarmde oven voor 45 min. tot dat de aardappels gaar zijn.
3
Verwarm een ruime pan met water op en kook de spruitjes in 4 min. beetgaar. Halveer de cherrytomaten.
4
Verwarm een pan met de overige olijfolie op en bak de slavinken in 10 min. goudbruin en gaar. Haal de slavinken uit de pan en bak de tomaten en spruitjes met de zonnebloempitten 3 min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe.
5
Haal de zoete aardappels uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Maak een inkeping aan de bovenkant van de aardappels en verdeel de helft van de aioli erover.
6
Serveer de slavink met de zoete aardappels, spruitjes, tomaat. Serveer er de overige aioli apart bij.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via