De zoete aardappel geeft dit AVG’tje een verrassende niet alledaagse twist. Wist je dat de zoete aardappel eigenlijk geen aardappel is, maar tot de groenten behoort? Een zoete aardappel bevat echter wel koolhydraten, maar dit zijn zogenoemde ‘langzame’ koolhydraten. Dit houdt in dat ze gelijkmatiger omgezet worden in energie en je dus langer verzadigd blijft dan van een normale aardappel!
Tip: Nog meer zoete aardappel recepten? Neem een kijkje op onze pagina voor de meest overheerlijke gerechten met zoete aardappel.
Een slavink is een rolletje van gehakt omwikkeld met ontbijtspek. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat meestal wordt gebakken of gegrild, een heerlijk recept voor het avondeten! De herkomst van de naam is onduidelijk, maar het zou afgeleid kunnen zijn van het Franse woord ‘esclave’, wat ‘slaaf’ betekent.
Een slavink kan worden bereid door het te bakken in de pan, grillen of in de oven te bakken. Bak het op middelhoog vuur in ongeveer 15-20 minuten tot het gaar is en het ontbijtspek knapperig is. Draai het regelmatig om voor een gelijkmatige garing.
Een slavink kan worden geserveerd met verschillende gerechten, zoals aardappelpuree, gebakken aardappelen, groenten, salades of een lekkere jus. Andere populaire opties zijn rodekool, stamppot en sperziebonen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment