Print opties

Sluiten

Gepofte zoete aardappel met tofu ‘geitenkaas’ en gekarameliseerde pecannoten

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 50min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pers het vocht uit de tofu door het in een theedoek te wikkelen en er wat zwaars op te zetten. Voeg de tofu met tahin, miso, citroepsap, 1/3 van de olijfolie en een snufje zout toe in een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
2
Vorm het tofumengsel tot een staaf en wikkel deze in plasticfolie. Leg het voor minstens 1 uur in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder de folie van de tofu en bak de tofu voor 20 min. in de oven. Draai halverwege om.
4
Prik ondertussen gaatjes in de zoete aardappel met behulp van een vork en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappelen tussen de kolen op de barbecue tot ze zacht aanvoelen. De tijd hangt af van de grootte van de zoete aardappel, maar ga uit van 45 min.
5
Maak ondertussen de gekarameliseerde pecannoten door de resterende olijfolie met de agavesiroop te verhitten in een koekenpan. Voeg de pecannoten en een snufje zout toe en bak voor 5 min. Laat goed afkoelen.
6
Snijd de gepofte zoete aardappel open, kruimel er wat van de gebakken tofu geitenkaas overheen en serveer met de gekarameliseerde pecannoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.