Gerookte cannellinibonen in tomatensaus op knoflook toast
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gerookte cannellini bonen in tomatensaus op knoflooktoast

Cannellini bonen zijn een klassieker in de Toscaanse keuken. Heerlijk in een pasta of minestronesoep, maar ook op knoflooktoast! De gerookte smaak in tomatensaus neemt je mee naar Midden-Italië.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gerookte cannellini bonen in tomatensaus op knoflooktoast

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel en snijd de ui en de helft van de knoflook fijn.
2
Verhit 2/5 van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het paprikapoeder, cayennepeper en balsamicoazijn toe en bak 5 min. mee. Giet de bonen af en voeg samen met de tomatenblokjes, worcestershiresaus en peper en zout toe aan de pan. Laat 10 min. koken, totdat het is ingedikt.
3
Bereid de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in plakken en smeer in met 2/5 van de olie. Pel de resterende knoflook, snijd doormidden en wrijf over het brood. Rooster 5 min. in de oven.
4
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn. Leg het geroosterde brood op een bord en verdeel de bonen over het brood. Garneer met de Parmezaanse kaas, peterselie en resterende olijfolie, peper en zout.

Wat zijn cannellinibonen?

Cannellinibonen zijn grote, witte bonen met een zachte, romige textuur en een nootachtige smaak. Ze worden vaak gebruikt in de Mediterrane keuken en zijn een belangrijk ingrediënt in veel Italiaanse gerechten, waaronder de bekende minestronesoep.

Cannellini bonen zijn een uitstekende bron van eiwitten en vezels en bevatten ook veel voedingsstoffen, zoals ijzer en calcium. Omdat ze voorgekookt verkrijgbaar zijn in blik, zijn ze ook erg handig in gebruik en besparen ze tijd in de keuken.

Waar komen cannellinibonen vandaan?

Oorspronkelijk komen cannellini bonen uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig worden ze voornamelijk verbouwd in Zuid-Europa. De bonen worden in Italië verbouwd in het midden en noorden, met name in Toscane, Umbrië en Lazio. In Spanje worden ze geteeld in de regio’s Castilla y León en Andalusië. Ze worden geoogst wanneer ze volgroeid zijn, gedroogd en vervolgens verpakt voor verkoop.

Waar zijn cannellinibonen lekker bij?

Er zijn veel verschillende manieren om cannellini bonen te gebruiken in de keuken. Zo kunnen ze worden verwerkt in salades, soepen, stoofschotels en zelfs in hummus. Ze zijn ook een populaire vleesvervanger in vegetarische gerechten. Door hun zachte, romige textuur en nootachtige smaak zijn cannellini bonen een veelzijdige en smakelijke toevoeging aan vele gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Italiaans
Soort
Groenten
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via