Gerookte cannellini bonen in tomatensaus op knoflooktoast
Cannellini bonen zijn een klassieker in de Toscaanse keuken. Heerlijk in een pasta of minestronesoep, maar ook op knoflooktoast! De gerookte smaak in tomatensaus neemt je mee naar Midden-Italië.
Mijn menu planner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept gerookte cannellini bonen in tomatensaus op knoflooktoast
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel en snijd de ui en de helft van de knoflook fijn.
2
Verhit 2/5 van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het paprikapoeder, cayennepeper en balsamicoazijn toe en bak 5 min. mee. Giet de bonen af en voeg samen met de tomatenblokjes, worcestershiresaus en peper en zout toe aan de pan. Laat 10 min. koken, totdat het is ingedikt.
3
Bereid de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in plakken en smeer in met 2/5 van de olie. Pel de resterende knoflook, snijd doormidden en wrijf over het brood. Rooster 5 min. in de oven.
4
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn. Leg het geroosterde brood op een bord en verdeel de bonen over het brood. Garneer met de Parmezaanse kaas, peterselie en resterende olijfolie, peper en zout.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment