Cannellini bonen zijn een klassieker in de Toscaanse keuken. Heerlijk in een pasta of minestronesoep, maar ook op knoflooktoast! De gerookte smaak in tomatensaus neemt je mee naar Midden-Italië.
Cannellinibonen zijn grote, witte bonen met een zachte, romige textuur en een nootachtige smaak. Ze worden vaak gebruikt in de Mediterrane keuken en zijn een belangrijk ingrediënt in veel Italiaanse gerechten, waaronder de bekende minestronesoep.
Cannellini bonen zijn een uitstekende bron van eiwitten en vezels en bevatten ook veel voedingsstoffen, zoals ijzer en calcium. Omdat ze voorgekookt verkrijgbaar zijn in blik, zijn ze ook erg handig in gebruik en besparen ze tijd in de keuken.
Oorspronkelijk komen cannellini bonen uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig worden ze voornamelijk verbouwd in Zuid-Europa. De bonen worden in Italië verbouwd in het midden en noorden, met name in Toscane, Umbrië en Lazio. In Spanje worden ze geteeld in de regio’s Castilla y León en Andalusië. Ze worden geoogst wanneer ze volgroeid zijn, gedroogd en vervolgens verpakt voor verkoop.
Er zijn veel verschillende manieren om cannellini bonen te gebruiken in de keuken. Zo kunnen ze worden verwerkt in salades, soepen, stoofschotels en zelfs in hummus. Ze zijn ook een populaire vleesvervanger in vegetarische gerechten. Door hun zachte, romige textuur en nootachtige smaak zijn cannellini bonen een veelzijdige en smakelijke toevoeging aan vele gerechten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment