Er gaat niets boven de geur van versgebakken focaccia in je huis. Met dit recept maak je je eigen focaccia helemaal zelf. We gaan voor een variant met geroosterde knoflook, mozzarella en een zelfgemaakte pesto. Heerlijk als borrelbrood dankzij de volle smaak en de zachte binnenkant.
Tip: ga je de focaccia al van tevoren bereiden? Top de focaccia pas nét voor het serveren af met de zelfgemaakte pesto. Bewaar dan de pesto tot gebruik in de koelkast.
Tip: deze focaccia is ook heerlijk om te serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere courgettesoep of als aanvulling op een salade recept.
Zelf brood bakken is lekker, ontzettend leuk om te doen en ook nog eens praktisch. Komen er dit weekend vrienden of familieleden borrelen? Maak een dag van tevoren of de ochtend zelf een zelfgemaakte, versgebakken focaccia. Binnen een paar uur serveer je al de focacia op tafel. Lekker om te serveren met zelfgemaakte dips zoals hummus of pesto, of te beleggen met verse ingrediënten. Zo is deze geroosterde knoflook-pesto focaccia heerlijk om te maken voor bij de borrel. We maken het focaccia deeg helemaal zelf en bakken het vervolgens met geroosterde knoflook en mozzarella gaar in de oven. De zelfgemaakte pesto gaat als laatste over de focaccia, vlak voordat je deze serveert.
Een ander lekker recept dat je kan maken, is een gevulde focaccia met artisjok en olijven. De lekkere vulling van artisjokken en olijven zorgen voor een Italiaanse smaaksensatie, extra textuur én kleur. Ben je een zoetekauw? Ga dan voor een citroen rood fruit focaccia. De naam zegt het al: de focaccia brengen we op smaak met citroen en toppen we af met rood fruit als frambozen, blauwe bessen en bramen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment