Meng de gist met het lauwwarme water en laat 5 min. staan. Voeg de bloem, het zout en 50 ml olijfolie toe en kneed 10 min. tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.
2
Vet een bakvorm in met 10 ml olijfolie en verdeel het deeg over de bakvorm. Druk lichtjes aan en laat 30 min. rijzen.
3
Pel ondertussen 15 teentjes knoflook. Verwarm 15 ml olijfolie in een pan en bak de knoflookteentjes goudbruin in 8-10 min.
4
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Druk met de vingers kuiltjes in het deeg. Verdeel de gebakken knoflook en mozzarella over het deeg. Bak 25–30 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar.
5
Maak ondertussen de pesto. Pluk de blaadjes van het basilicum en pel de overige knoflook. Voeg de knoflook, basilicum, zeezout vlokken, pijnpoompitten, Parmezaanse kaas en 35 ml olijfolie toe aan een keukenmachine en maal fijn. Schep de pesto in een spuitzak met spuitmondje.
6
Haal de focaccia uit de oven en laat iets afkoelen voor het serveren. Verdeel de pesto over de focaccia en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.