Je bent vast en zeker bekend met focaccia, maar wat dacht je van gevulde focaccia? De artisjokken en olijven maken het niet alleen een Italiaanse smaaksensatie, maar de lekkere vulling geeft het geheel ook nog eens extra textuur én kleur. Lekker als lunch of voor bij de borrel!
Het seizoen van de artisjokken is weer begonnen! Van mei t/m augustus is de artisjok op zijn best. Vers, smaakvol én meestal beter geprijsd, dus ook lekker voor de portemonnee! Buiten dit seizoen om is het vaak lastiger om artisjokken te vinden, waardoor dan vaak gekozen wordt voor artisjokharten uit blik of pot. Door de zachte, nootachtige smaak die artisjok met zich meebrengt, is het erg geschikt voor in zomerse gerechten.
Nog nooit artisjok gebruikt in de keuken? Dan leggen wij graag uit hoe je het schoonmaakt! Allereerst spoel je de artisjok goed af. Snijd vervolgens de steel ervan af tot waar de artisjok ‘begint’. Knip de scherpste punten van de buitenste bladeren af en snijd de bovenkant van de artisjok af (ongeveer één derde). Vervolgens kook je de artisjok in gezouten water met eventueel citroen, zodat de artisjok niet verkleurt tijdens het koken. Na het koken kan je de blaadjes van de artisjok er vanaf halen en er heerlijk van genieten.
Naast deze gevulde focaccia met artisjok en olijven, kan je van artisjok ook deze heerlijke crispy artisjok met yoghurtdip maken. Lekker voor bij de borrel! De artisjokken bak je krokant met oregano, waardoor het een kruidige smaak krijgt én een crunchy touch. De yoghurtdip maak je van Griekse yoghurt, knoflook, munt, dille, citroen, peper en zout. Hier leg je de crispy artisjok bovenop en je hebt een heerlijke, vegetarische dip waar iedereen van gaat genieten. Serveer met wat brood om lekker te dippen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment