Cannelloni In Tomatensaus
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Cannelloni in tomatensaus

Gevulde cannelloni pasta lijkt een beetje op lasagne en is dus een leuke twist op het bekende Italiaanse gerecht. De zachte romige ricotta en de frisse tomatensaus zijn perfect in balans in dit recept.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept cannelloni in tomatensaus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng water aan de kook in een grote pan en kook de cannelloni 5 min. korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet direct af en spoel met koud water.
2
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd de basilicum grof. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de helft van de basilicum, de helft van het zout en de suiker. Laat 5 min. zachtjes koken.
3
Verhit een pan met de resterende olie en bak de spinazie tot deze geslonken is. Voeg de spinazie toe aan een kom samen met de ricotta, helft van de Parmezaanse kaas, het resterende zout en peper en roer goed door. Vul de cannelloni met het ricotta mengsel.
4
Vul een ovenschaal met de tomatensaus en plaats de cannelloni op de saus. Verdeel de resterende Parmezaanse kaas over de cannelloni. Bak in de oven 25 min. tot goudbruin.
5
Haal uit de oven en maak af met de resterende basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via