Vanavond op het menu: een heerlijke Aziatische maaltijd! Deze beef teriyaki is enorm smaakvol en de teriyakisaus maak je gemakkelijk zelf. Beef teriyaki is een heerlijk gerecht uit de Aziatische keuken bestaande uit rundvlees in een licht zoete saus op basis van sojasaus. Makkelijk om te maken én het staat snel op tafel!
Teriyaki is een heerlijke en populaire Japanse kooktechniek en saus die bekend staat om zijn zoete en hartige smaak. Het woord ‘teriyaki’ verwijst naar de kookmethode waarbij ingrediënten worden geglazuurd met een saus op basis van sojasaus, mirin (een zoete rijstwijn) en suiker. Teriyaki-saus wordt vaak gebruikt om vlees, zoals kip, rundvlees of zalm, te marineren en te grillen. Het resultaat is een sappig en smaakvol gerecht met een mooie glans. De saus kan ook worden gebruikt als een dipsaus of als topping voor rijst, noedels en groenten.
Wat teriyaki zo geliefd maakt, is de perfecte balans tussen zoet en zout, gecombineerd met de rijke umami-smaak van sojasaus. Het geeft gerechten een heerlijke smaak en een aantrekkelijke glazuurlaag. Bovendien is het eenvoudig te bereiden en veelzijdig te gebruiken. Of je nu een teriyaki-gerecht bestelt in een Japans restaurant of het zelf thuis bereidt, je kunt genieten van de smaakvolle en onweerstaanbare combinatie van zoete en hartige smaken die teriyaki zo geliefd maakt.
Houd je wel van een scherp sausje? Maak dan deze teriyakisaus waar gember in wordt verwerkt. Verder heb je er sojasaus, mirin, bruine basterdsuiker, maïzena en water voor nodig om deze saus in een handomdraai zelf te maken. Superlekker in combinatie met bijvoorbeeld noedels of rijst of lak je vlees of vis ermee voordat je het bakt. Mega smaakvol!
Een lekker visgerecht met teriyakisaus is deze gegrilde vis in teriyakisaus met rijst, shiitake en bimi. Niet alleen de vis wordt heerlijk op smaak gebracht, maar ook de rijst. Hier voeg je namelijk citroenzest en rode peper aan toe. Genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment