Beef teriyaki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Beef teriyaki

Vanavond op het menu: een heerlijke Aziatische maaltijd! Deze beef teriyaki is enorm smaakvol en de teriyakisaus maak je gemakkelijk zelf. Beef teriyaki is een heerlijk gerecht uit de Aziatische keuken bestaande uit rundvlees in een licht zoete saus op basis van sojasaus. Makkelijk om te maken én het staat snel op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept beef teriyaki

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Maak de peultjes schoon door de topjes af te snijden, trek daarbij de harde draad mee. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de biefstuk in reepjes.
2
Bereid de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Wok de peultjes en paprika 2 min. aan, draai het vuur laag. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en laat nog 5 min. verder garen.
3
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 2 min. aan. Voeg de knoflook, sojasaus, 2/3 van het water en bruine basterdsuiker toe en breng aan de kook. Meng de rest van het water met de maïzena en voeg toe. Laat 1 min. doorkoken tot de saus wat is ingedikt.
4
Serveer de beef teriyaki met witte rijst en gewokte groenten. Maak het gerecht af met de sesamzaadjes en groene bosui.

Aziatisch genieten doe je met (beef) teriyaki

Teriyaki is een heerlijke en populaire Japanse kooktechniek en saus die bekend staat om zijn zoete en hartige smaak. Het woord ‘teriyaki’ verwijst naar de kookmethode waarbij ingrediënten worden geglazuurd met een saus op basis van sojasaus, mirin (een zoete rijstwijn) en suiker. Teriyaki-saus wordt vaak gebruikt om vlees, zoals kip, rundvlees of zalm, te marineren en te grillen. Het resultaat is een sappig en smaakvol gerecht met een mooie glans. De saus kan ook worden gebruikt als een dipsaus of als topping voor rijst, noedels en groenten.

Wat teriyaki zo geliefd maakt, is de perfecte balans tussen zoet en zout, gecombineerd met de rijke umami-smaak van sojasaus. Het geeft gerechten een heerlijke smaak en een aantrekkelijke glazuurlaag. Bovendien is het eenvoudig te bereiden en veelzijdig te gebruiken. Of je nu een teriyaki-gerecht bestelt in een Japans restaurant of het zelf thuis bereidt, je kunt genieten van de smaakvolle en onweerstaanbare combinatie van zoete en hartige smaken die teriyaki zo geliefd maakt.

Meer teriyaki recepten

Houd je wel van een scherp sausje? Maak dan deze teriyakisaus waar gember in wordt verwerkt. Verder heb je er sojasaus, mirin, bruine basterdsuiker, maïzena en water voor nodig om deze saus in een handomdraai zelf te maken. Superlekker in combinatie met bijvoorbeeld noedels of rijst of lak je vlees of vis ermee voordat je het bakt. Mega smaakvol!

Een lekker visgerecht met teriyakisaus is deze gegrilde vis in teriyakisaus met rijst, shiitake en bimi. Niet alleen de vis wordt heerlijk op smaak gebracht, maar ook de rijst. Hier voeg je namelijk citroenzest en rode peper aan toe. Genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via