Tips voor de lekkerste marinade!
Niveau
Beginner
Tijd
25 min

Zomerse halloumi salade met vijgen

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Doe de rucola in een grote saladeschaal. Snijd de vijgen en snoeptomaatjes in vieren en snijd de gewassen radijsjes in dunne plakjes (het groen van de radijsjes haal je er eerst af). Strooi vervolgens de gesneden vijgen, snoeptomaatjes en radijsjes over de rucola.
2
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes in ongeveer 5 min. egaal goudbruin. Zorg ervoor dat de pijnboompitjes continu in beweging zijn door te schudden met de pan of te roeren met een houten lepel. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord.
3
Snijd de halloumi in gelijke plakken van ongeveer 0,5 cm. Verwarm 2/3 van de olijfolie in een grillpan en gril de halloumi 3 min. aan beide kanten tot deze goudbruin is gekleurd. Laat de halloumi iets afkoelen.
4
Meng voor de dressing de honing, de resterende olijfolie en het sap van de limoen door elkaar.
5
Strooi de afgekoelde pijnboompitjes over de rucola salade en top dit af met de plakjes halloumi. Serveer de salade met de zelfgemaakte dressing.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Grieks
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Salade
Vijgen
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via