In samenwerking met:
Hartige tompuche met avocadocreme
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Hartige tompouce met avocadocrème

Wil jij deze Kerst een lekker voorgerecht op tafel zetten? Maak dan deze heerlijke hartige tompouce met avocadocrème! In deze vegetarische variant heeft de avocadocrème de hoofdrol en maken we het compleet met feta, frisse granaatappelpitjes en krulpeterselie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hartige tompouce met avocadocrème

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 langwerpige stukken van 10 cm lang en 5 cm breed. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en bak 15 min. in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
2
Rasp ondertussen de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maal het vruchtvlees van de avocado’s met de crème fraîche, het limoensap en de limoenrasp met een staafmixer of blender tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout. Schep de crème in een spuitzak of een diepvrieszak en knip hier het puntje af.
3
Verkruimel de feta en hak de krulpeterselie fijn.
4
Leg 4 stukken bladerdeeg op 4 bordjes. Verdeel de helft van de avocadocrème in toefjes over het bladerdeeg. Verdeel de helft van de peterselie over de avocadocrème.
5
Leg de overige 4 plakjes bladerdeeg op de crème, spuit de rest van de crème er in toefjes op en garneer met de feta, granaatappelpitjes en de rest van de krulpeterselie.

Tip: maak de avocadocrème een dag van tevoren.

Pak uit met een tompouce!

Tompoucen zijn een geliefde lekkernij die in twee verrukkelijke varianten voorkomen: zoet en hartig. Deze delicate gebakjes bestaan uit lagen bladerdeeg, met daartussen een smaakvolle vulling en een glazuurlaag. Of je nu een zoetekauw bent of liever hartig snackt, tompoucen bieden voor ieder wat wils.

Zoete tompoucen

De klassieke zoete tompouce is een symbool van Nederlandse gebakstraditie. Het begint met lagen knapperig bladerdeeg die na het bakken worden gevuld met romige banketbakkersroom, soms op smaak wordt gebracht met vanille. Boven op de tompouce vind je een laagje glazuur dat in de traditionele Nederlandse oranje kleur wordt gekleurd, als eerbetoon aan het koningshuis. De zoete tompouce is een traktatie voor de zoetekauw, met zijn perfecte balans tussen de krokante textuur van het bladerdeeg en de zijdezachte, zoete vulling. Deze heerlijke oranje tompouce taart met banketbakkersroom van sinaasappel is een heerlijke variant van de klassieke tompouce. Lekker met Koningsdag, maar ook op alle andere dagen van het jaar!

Hartige tompoucen

Terwijl de zoete tompouce in Nederland de show steelt, heeft de hartige tompouce de harten veroverd van liefhebbers van hartige smaken. Deze versie is een variant op het origineel en biedt een verrassend smakelijke ervaring. De lagen bladerdeeg worden gevuld met hartige lekkernijen zoals gerookte zalm, roomkaas, komkommer en dille. De combinatie van het krokante deeg en de zachte, hartige vulling zorgt voor een smaaksensatie die even verfijnd is als de zoete tompouce. Deze hartige tompouce vullen we met Hollandse garnalen en avocadocrème. Heerlijk met knapperig bladerdeeg, frisse avocadocrème en Hollandse garnalen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via