Print opties

Sluiten

Hartige tompouce met avocadocrème

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 langwerpige stukken van 10 cm lang en 5 cm breed. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en bak 15 min. in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
2
Rasp ondertussen de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maal het vruchtvlees van de avocado’s met de crème fraîche, het limoensap en de limoenrasp met een staafmixer of blender tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout. Schep de crème in een spuitzak of een diepvrieszak en knip hier het puntje af.
3
Verkruimel de feta en hak de krulpeterselie fijn.
4
Leg 4 stukken bladerdeeg op 4 bordjes. Verdeel de helft van de avocadocrème in toefjes over het bladerdeeg. Verdeel de helft van de peterselie over de avocadocrème.
5
Leg de overige 4 plakjes bladerdeeg op de crème, spuit de rest van de crème er in toefjes op en garneer met de feta, granaatappelpitjes en de rest van de krulpeterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.