Hartige Tompouce Met Hollandse Garnalen En Avocadocreme
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige tompouce met Hollandse garnalen en avocadocrème

Wil jij eens goed uitpakken met een lekker voorgerecht? Dan is deze hartige tompouce een echte aanrader! Dit heerlijke voorgerecht bestaat uit knapperig bladerdeeg met een Hollandse garnalen vulling afgetopt met avocadocrème. Deze tompouce ziet er geweldig uit en is helemaal niet moeilijk om te maken.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept hartige tompouce met hollandse garnalen en avocadocrème

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C en klop één ei. Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakken bladerdeeg en bestrijk deze met het geklopte ei. Bak de plakjes bladerdeeg in 15 à 20 minuten goudbruin.
2
Snijd de appel in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Zet wat peterselie en garnaaltjes apart voor de garnering aan het einde. Meng de appelblokjes met mayonaise, fijngehakte peterselie, ketchup en Hollandse garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Pureer de avocado met de crème fraîche en breng het mengsel op smaak met limoensap, peper en zout. Schep de crème in een spuitzak en zet apart in de koelkast.
4
Laat de bladerdeeg plakken afkoelen en beleg 4 plakken met het mengsel met de Hollandse garnalen. Leg hier vervolgens een plak bladerdeeg bovenop en dresseer de tompouce met avocadocrème.
5
Garneer met garnaaltjes en peterselie.
LICHT Oro Italiano Pinot Grigio Delle Venezie
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Een feestje op je bord, en een feestje in je glas! Dat is precies wat we willen tijdens een heerlijk (kerst)diner, toch? De hartige tompouce is extreem lekker in combinatie met deze Pinot Grigio.

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Hou je van garnalen? Wellicht is dit recept voor rijstnoedels met garnalen, taugé en pinda’s wat voor jou!

Hoe lang zijn Hollandse garnalen houdbaar?

Verse Hollandse garnalen zijn meestal 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast, op een temperatuur van 2-4 graden Celsius. In de diepvries kunnen Hollandse garnalen 3 maanden worden bewaard.

Wat kosten gepelde en ongepelde Hollandse garnalen per kilo?

De prijs van gepelde en ongepelde Hollandse garnalen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het seizoen, de kwaliteit, de leverancier en de vraag. Over het algemeen zijn ongepelde Hollandse garnalen goedkoper dan gepelde, omdat het pellen arbeidsintensiever is. De prijs kan ook verschillen per verkooppunt, zoals de supermarkt, viswinkel of groothandel. Op dit moment (mei 2023) ligt de prijs voor ongepelde Hollandse garnalen tussen de €20 en €35 per kilo en de prijs voor gepelde Hollandse garnalen tussen de €40 en €60 per kilo. Het is echter altijd aan te raden om actuele prijzen te controleren bij de desbetreffende verkoper.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Weekdieren
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via