Wentelteefjes zijn oh zo lekker voor de lunch of als ontbijt. Je kent vast wel het klassieke wentelteefje, met melk, eieren en kaneel. Maar wist je dat je naast zoete wentelteefjes ook kunt kiezen voor een hartige variant? Maak bijvoorbeeld deze wentelteefjes met avocado en tomaten.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Wentelteefjes zijn een klassiek gerecht dat in veel landen wordt gegeten, maar de oorsprong ligt in Nederland en België. Het is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat vaak wordt gemaakt van oud brood, eieren, melk en suiker of kaneel.
In Nederland en België worden wentelteefjes meestal zoet gemaakt, met suiker, kaneel en soms siroop. In andere landen worden wentelteefjes ook hartig gemaakt, bijvoorbeeld met kaas en ham. In Frankrijk worden wentelteefjes ‘pain perdu’ genoemd, wat ‘verloren brood’ betekent. Ze worden vaak gemaakt met briochebrood en worden geserveerd met fruit en slagroom.
In Engeland krijg je, wanneer je wentelteefjes besteld, ‘eggy bread’. Vaak worden de wentelteefjes hartig geserveerd met spek en worstjes. In de Verenigde Staten worden wentelteefjes meestal zoet gemaakt en worden ze geserveerd met siroop en fruit. Sommige Amerikanen maken ook hartige wentelteefjes met kaas en bacon. Al met al zijn wentelteefjes een heerlijk en veelzijdig gerecht dat over de hele wereld wordt genoten, met zowel zoete als hartige variaties die aan elke smaak kunnen voldoen.
Kun je geen genoeg krijgen van wentelteefjes? Naast dit verrukkelijke recept kun je ook wentelteefjes van suikerbrood maken. Top de zoete wentelteefjes af met pompoenspread en mascarpone. Superlekker en heerlijk voor een uitgebreide brunch. Of houd het simpel met wentelteefjes met bramensaus. Ideaal met oud brood. De bramensaus met een kruidige tint door het kaneelpoeder maakt het helemaal af.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment