In samenwerking met:
Hartige Wentelteefjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Hartige wentelteefjes

Wentelteefjes zijn oh zo lekker voor de lunch of als ontbijt. Je kent vast wel het klassieke wentelteefje, met melk, eieren en kaneel. Maar wist je dat je naast zoete wentelteefjes ook kunt kiezen voor een hartige variant? Maak bijvoorbeeld deze wentelteefjes met avocado en tomaten.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept hartige wentelteefjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes.
2
Klop de eieren in een diep bord los met de melk. Week hier één voor één de sneetjes brood in.
3
Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
4
Verdeel de wentelteefjes over de borden en leg de avocado en tomaat erop. Garneer met de kiemgroente en besprenkel met de cremaceto.

Variaties van wentelteefjes over de wereld

Wentelteefjes zijn een klassiek gerecht dat in veel landen wordt gegeten, maar de oorsprong ligt in Nederland en België. Het is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat vaak wordt gemaakt van oud brood, eieren, melk en suiker of kaneel.

In Nederland en België worden wentelteefjes meestal zoet gemaakt, met suiker, kaneel en soms siroop. In andere landen worden wentelteefjes ook hartig gemaakt, bijvoorbeeld met kaas en ham. In Frankrijk worden wentelteefjes ‘pain perdu’ genoemd, wat ‘verloren brood’ betekent. Ze worden vaak gemaakt met briochebrood en worden geserveerd met fruit en slagroom.

In Engeland krijg je, wanneer je wentelteefjes besteld, ‘eggy bread’. Vaak worden de wentelteefjes hartig geserveerd met spek en worstjes. In de Verenigde Staten worden wentelteefjes meestal zoet gemaakt en worden ze geserveerd met siroop en fruit. Sommige Amerikanen maken ook hartige wentelteefjes met kaas en bacon. Al met al zijn wentelteefjes een heerlijk en veelzijdig gerecht dat over de hele wereld wordt genoten, met zowel zoete als hartige variaties die aan elke smaak kunnen voldoen.

Nog meer wentelteefjes

Kun je geen genoeg krijgen van wentelteefjes? Naast dit verrukkelijke recept kun je ook wentelteefjes van suikerbrood maken. Top de zoete wentelteefjes af met pompoenspread en mascarpone. Superlekker en heerlijk voor een uitgebreide brunch. Of houd het simpel met wentelteefjes met bramensaus. Ideaal met oud brood. De bramensaus met een kruidige tint door het kaneelpoeder maakt het helemaal af.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via