Oud brood over? Geen zorgen, deze heerlijke wentelteefjes met bramensaus maak je van oud brood! Snijd lekkere dikke plakken. De bramensaus met een kruidige tint door het kaneelpoeder maakt de wentelteefjes af. Serveer met een frisse kokosyoghurt.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept wentelteefjes met bramensaus
Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Schenk een bodempje water in een steelpannetje, voeg de diepvriesbramen toe. Schep 1/3 van de suiker en de helft van de kaneelpoeder door de bramen en laat 20-25 min. inkoken tot een dikke saus.
2
Snijd ondertussen het brood in dikke plakken.
3
Breek het ei boven een mengkom, schenk de havermelk en 1/3 van suiker erbij en klop tot een glad beslag. Leg het brood erin en laat 2 min. weken.
4
Meng de rest van de suiker met het kaneelpoeder en strooi uit over een groot bord.
5
Verhit in een koekenpan de margarine, haal het brood uit de mengkom en bak het brood rondom bruin. Leg direct in de kaneelsuiker en wentel het brood er doorheen.
6
Bak zo alle sneetjes. Leg ze op de borden, giet de bramensaus eroverheen en serveer met de verse bramen. Maak af met een flinke schep kokosyoghurt
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment