Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten voor de pompoenspread
Voor de wentelteefjes
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Rooster de pompoen 30 minuten.
3
Voeg de geroosterde pompoen, bruine suiker, stroop, citroensap, speculaaskruiden en een snuf zout samen in een steelpan. Breng aan de kook op laag vuur en laat 30 minuten koken. Blijf regelmatig roeren.
4
Meng het pompoenmengsel met een staafmixer tot een egale massa. Laat daarna afkoelen.
5
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan totdat deze bruin begint te kleuren. Schud regelmatig om zodat het niet verbrand. Laat daarna afkoelen.
6
Klop de mascarpone tot een egale massa met een handmixer.
7
Meng voor de wentelteefjes ei, melk, kaneel, kardemom en zout in een kom. Leg iedere plak suikerbrood even in het melkmengsel zodat het vocht kan opnemen. Verhit de boter in een pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
8
Serveer met pompoenspread, mascarpone en amandelschaafsel. Garneer met takjes tijm. Serveer met de andere gerechten van de verrassende brunchtafel voor een complete brunch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Hollands
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via