VSZ Hutspot Hutspot Met Kip Gehaktballen En Vijgen Port Jus (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Hutspot met kip gehaktballen en vijgen port jus

Een goede Hollandse stamppot van bospeen en gesneden ui is altijd al lekker op zichzelf, maar onze kip gehaktballen en vijgen port jus maken het gerecht helemaal compleet. De vijgen port jus is eenvoudig te maken, want je gebruikt de overgebleven boter van het bakken van de gehaktballen. Extra lekker!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept hutspot met kip gehaktballen en vijgen port jus

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
1
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Snijd de bospenen in plakjes en bewaar het bovenste gedeelte van het groen. Breng water aan de kook in een grote pan en kook de aardappelen, bospeen en gesneden ui in 15 à 20 min. gaar.
2
Pel en snipper de ui fijn en voeg samen met het kipgehakt, de paneermeel, komijnzaad, peper en het zout toe aan een kom. Kneed met je handen tot een glad mengsel. Rol ballen ter grootte van een golfbal.
3
Verhit 1/6 van de boter in een pan en bak de gehaktballen rondom bruin en gaar. Haal de gehaktballen uit de pan en dek af zodat ze warm blijven. Snijd de vijgen doormidden en voeg toe aan dezelfde pan. Bak 5 min. en blus af met port. Voeg de honing toe en laat 5 min. inkoken tot de dikte van een jus.
4
Giet de aardappelen af, voeg de overige boter, de melk en Verstegen Kruidenmix voor hutspot toe en stamp fijn.
5
Garneer de stamppot met het groen van de bospeen en serveer met de kipgehaktballen en vijgen port jus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk
  • Soja
  • Ei

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via