VSZ Hutspot Hutspot Met Braadworst En Gekarameliseerde Rode Ui Jus (2)
Niveau
Beginner
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hutspot met braadworst en gekarameliseerde rode ui jus

Weer een gerecht vol lekkere smaken! De hutspot wordt aangevuld met een gebakken braadworst en een heerlijke, rijke rode ui jus. Laat dit gerecht rond de tafel gaan en je zult gegarandeerd blije gezichten zien!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept hutspot met braadworst en gekarameliseerde rode ui jus

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Breng water aan de kook in een grote pan. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Snijd het bovenste gedeelte groen van de bospeen en leg apart. Rasp de bospeen fijn met behulp van een keukenmachine of rasp. Kook de aardappelen 10 min. en voeg vervolgens de bospeen en gesneden ui toe. Kook nog 10 min.
2
Giet de hutspot af, voeg ½ van de boter, de melk en Verstegen Kruidenmix voor hutspot toe en stamp fijn. Breng op smaak met zout.
3
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een pan en bak de braadworst rondom goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de braadworst 10 min. garen.
4
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Haal de braadworst uit de pan, maar laat het vet in de pan. Karamelliseer de ui in 10 min. op laag vuur in de pan van de braadworst. Voeg vervolgens de overige boter, het bouillonblokje en de bloem toe en roer 1 min. door met een garde of vork. Voeg vervolgens het warme water toe en laat 5 min. inkoken.
5
Serveer de hutspot met braadworst en jus en garneer met het wortelgroen en geraspte kaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via