Weer een gerecht vol lekkere smaken! De hutspot wordt aangevuld met een gebakken braadworst en een heerlijke, rijke rode ui jus. Laat dit gerecht rond de tafel gaan en je zult gegarandeerd blije gezichten zien!
De groente die je in een traditionele hutspot terugvindt zijn ui en winterpeen. Met deze groente maak je de hutspot compleet!
Doe wat boter in een ruime pan en bak de ui circa 2 minuten op middelhoog vuur. Vervolgens kun je de winterpeen toevoegen en de winterpeen 2 minuten meebakken. Hierna kun je de aardappelen toevoegen, het water en een snufje zout. Breng dit vervolgens aan de kook en kook het 20 minuten tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
Wat betreft de kruiden, kun je best veel kanten op bij een hutspot. De volgende kruiden zijn een echte aanrader om door een hutspot te doen: knoflookpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, peterselie en bijvoorbeeld kruidnagel. Combineer het met kruiden zoals jij het lekker vindt en maak de hutspot naar je eigen smaak!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment