Kaas Knoflook Rolls2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kaas knoflook rolls

Kaas… wij zijn er dol op! Alles waar kaas in zit, is gegarandeerd lekker. Deze keer hebben we hét ultieme borrelhapje voor je gemaakt. Denk smeuïg, luchtig, kruidig, gesmolten kaas en knoflook. Oftewel: een droom voor iedere kaasliefhebber.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten

Kaas knoflook rolls

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
Kookmodus
1
Meng de melk, gist en suiker door elkaar en laat 10 min. staan.
2
Smelt 80 gr ongezouten roomboter. Pel en hak 1/3 van de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Voeg de gehakte knoflook en peterselie toe aan de gesmolten boter.
3
Voeg de tarwebloem toe aan een keukenmachine met deeghaak en schenk het melkmengsel, botermengsel en het ei erbij. Kneed voor 10 min. tot een soepel deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen op een warme plek.
4
Hak de overige peterselie fijn. Pel en snijd de overige knoflook fijn. Klop de overige roomboter luchtig en voeg de peterselie, knoflook, mozzarella, cheddar en Maldon zeezout toe.
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek, bestrijk ¾ van de kaas-kruidenboter erop en rol op. Snijd in 12 plakken en leg in een ovenschaal. Laat nog 30 min. rijzen op een warme plek.
6
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kaas knoflook rolls 35 min. in de oven. Bestrijk de rolls na 20 min. met de overige kruidenboter.

De lekkerste hapjes met kaas!

Kaas, kaas en nog meer kaas. Ons kan je ontzettend blij maken met een hapje met kaas! Het liefst een hapje met een lekkere bite en smeuïge kaas. Zo zijn deze kaas knoflook rolls het perfecte voorbeeld hiervan. De rolls zijn smeuïg en luchtig, en de gesmolten mozzarella en cheddar maken het geheel helemaal af. Voeg daar nog een zelfgemaakte kruidenboter aan toe en het is compleet!

Een ander lekker hapje om zeker eens te maken, zijn deze krokante gevulde olijven met tzatziki. Dit borrelhapje is crunchy en romig tegelijkertijd. De roomkaas-olijven paneren en frituren we mooi goudbruin en goed knapperig. Serveer met zelfgemaakte tzatziki voor een verfrissende toevoeging. Ook lekker: filodeeghapjes hot honey en feta. Een knapperige textuur en zachte feta. Dit hapje is zowel hartig als zoet dankzij de hot honey feta!

Liever een romig kaashapje? Ga voor whipped feta dip. Met slechts een paar ingrediënten en 10 minuten van je tijd maak je dit heerlijke borrelhapje! Top af met ingrediënten als bieslook, honing en chilivlokken, serveer met knapperig stokbrood en genieten maar! Of wat dacht je van camembert uit de oven? Door de camembert in de oven te bakken, wordt het heerlijk zacht. Met smaakmakers als knoflook, rozemarijn en chilivlokken krijgt de kaas een extra smaakvolle twist. Heerlijk om te serveren met versgebakken stokbrood, knapperige toast of luchtige focaccia. Iets nieuws proberen? Ga voor pierogi! Deze Poolse dumplings zijn gevuld met aardappel en cheddarkaas. Ontzettend smaakvol en ook nog eens leuk om helemaal zelf te maken. Maak de pierogi compleet met zure room, bieslook en bosui om in te dippen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?