Een feestelijke dip voor bij elke gelegenheid: whipped feta. Met slechts een paar ingrediënten heb je dit heerlijke borrelhapje al gemaakt. Top hem af met je favoriete toppings als bieslook, honing en chilivlokken en dippen maar!
Eén van onze favoriete kazen is feta, een Griekse kaas die behoort tot de familie van witte kazen. Het is een harde kaas die meestal wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk. Dankzij de schapenmelk heeft feta een karakteristieke smaak en is het lekker in verschillende soorten gerechten. Denk aan frisse salade recepten, wat feta over je courgettesoep of in borrelhapjes!
Deze whipped feta dip is zo’n borrelhapje waarbij feta helemaal tot zijn recht komt. Het is romig, vol van smaak en je kan het gerecht compleet maken met jouw favoriete toppings. Serveer met wat stokbrood, toastjes of iets anders om te dippen en de borrel kan beginnen. Gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers is een ander borrelhapje dat je kan proberen. Met alle Griekse elementen in dit recept waan je jezelf eventjes op een Grieks eiland. Ideaal dus voor wanneer je buiten kan borrelen in het zonnetje!
Een ander smaakvol Grieks recept voor bij de borrel is een tiropita. Een klassiek gerecht met als basis ingrediënten feta en filodeeg. Je kan ervoor kiezen om dit gerecht als één grote taart te maken, maar wanneer je er driehoekjes van maakt, krijg je een heerlijke snack. In dit recept maken we de tiropita met feta, Parmezaanse kaas en ricotta. Liever een makkelijk borrelhapje dat je ook mee kan nemen naar een picknick? Maak dan deze feta-watermeloenspiesjes. De frisse watermeloen matcht perfect bij het zoute van de feta en het kruidige van de basilicum. Snijd alles in kleine blokjes, maak het vast met wat satéprikkers en het is tijd om te genieten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment