Meng de melk, gist en suiker door elkaar en laat 10 min. staan.
2
Smelt 80 gr ongezouten roomboter. Pel en hak 1/3 van de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Voeg de gehakte knoflook en peterselie toe aan de gesmolten boter.
3
Voeg de tarwebloem toe aan een keukenmachine met deeghaak en schenk het melkmengsel, botermengsel en het ei erbij. Kneed voor 10 min. tot een soepel deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen op een warme plek.
4
Hak de overige peterselie fijn. Pel en snijd de overige knoflook fijn. Klop de overige roomboter luchtig en voeg de peterselie, knoflook, mozzarella, cheddar en Maldon zeezout toe.
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek, bestrijk ¾ van de kaas-kruidenboter erop en rol op. Snijd in 12 plakken en leg in een ovenschaal. Laat nog 30 min. rijzen op een warme plek.
6
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kaas knoflook rolls 35 min. in de oven. Bestrijk de rolls na 20 min. met de overige kruidenboter.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.