Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Filodeeghapjes hot honey en feta

Filodeeg heeft een subtiele, neutrale smaak die licht boterachtig is, maar niet overheersend. De knapperige textuur na het bakken maakt het perfect voor zowel hartige als zoete gerechten, waarbij de vulling de hoofdrol speelt. Zoals bij deze heerlijke hot honey feta hapjes! Makkelijk te maken en je gasten verbluf je wanneer je deze hapjes serveert bij de borrel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept filodeeghapjes hot honey en feta

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm in. Ontdooi het filodeeg en leg de vellen op elkaar. Snijd de feta in repen van 2 cm en leg achter elkaar op het filodeeg. Besprenkel met de honing, crispy chili olie, Italiaanse kruiden en wat peper en zout en rol op over de breedte.
2
Besmeer het filodeeg met de olijfolie en snijd in 10 stukken. Doe elk stuk rechtop in een van de muffinvormpjes en schuif voor 10 min. in de oven.
3
Hak de peterselie fijn en garneer de hapjes met de peterselie.

Verrassende borrelhapjes met feta

De filodeeghapjes met hot honey en feta zijn natuurlijk écht eens iets anders! Dit heb je waarschijnlijk nog nooit op tijdens de borrel en het is ook nog eens gemakkelijk om te maken. Maar wist je dat je met feta veel meer hapjes voor bij de borrel kan maken? De whipped feta dip heb je misschien al eens voorbij zien komen op TikTok of Instagram. Het enige wat je moet doen om deze feestelijke dip te maken is feta met Griekse yoghurt, peper en zout blenden in de keukenmachine tot een romige dip. Vervolgens top je de whipped feta dip af met jouw favoriete toppings, zoals bieslook, honing en chilivlokken. Dit wil je proeven!

Ook in één van de drie dips voor bij deze nachoschotel verwerken we feta. Maak guacamole van avocado en een guacamole kruidenmix en top dit af met feta, koriander en granaatappelpitjes. Superlekker om je nacho’s in te dippen. Ook lekker: pompoen bladerdeegtaartjes. Pompoen en feta zijn wat ons betreft echt een gouden combinatie en een combinatie die blijft werken en die niet verveelt. Hoog tijd dus om deze twee ingrediënten te verwerken in een appetijtelijk borrelhapje! Met maar 7 ingrediënten en 25 minuten van je tijd serveer je dit borrelhapje op tafel. Naast pompoen en salie voegen we ook de smaakmakers honing en salie toe. Wedden dat iedereen de vingers hierbij aflikt?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via