Krokante Gevulde Olijven Met Tzatziki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Krokante gevulde olijven met tzatziki

Heb jij al eens krokante gevulde olijven gegeten? Geloof ons: het is onweerstaanbaar lekker. Dit verrassende borrelhapje heeft een heerlijke crunch met een romige binnenkant van roomkaas. Door de olijven te paneren en te frituren worden ze mooi goudbruin en goed knapperig. Serveer met een frisse zelfgemaakte tzatziki en je hebt het perfecte fingerfood hapje of tapa voor bij de tapasplank.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Krokante gevulde olijven met tzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Schep de roomkaas in een spuitzak. Vul de olijven met de roomkaas.
2
Klop het ei los in een kommetje. Voeg het paneermeel toe aan een ander kommetje. Haal de gevulde olijven eerst door het ei, dan door het paneermeel. Herhaal deze stap voor extra krokant resultaat.
3
Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180°C. Frituur de olijven in porties goudbruin en krokant, ongeveer 2–3 min. per batch. Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Pel en rasp ondertussen de knoflook en hak de dille fijn. Meng de Griekse yoghurt, knoflook en dille en breng op smaak met peper en zout tot een frisse tzatziki.
5
Serveer de krokante gevulde olijven met de tzatziki als dip.

Smaakvolle hapjes voor bij de borrel met olijven

Onmisbaar op een uitgebreide borrelplank zijn natuurlijk olijven. Of je nu gaat voor groene olijven, zwarte olijven of andere soorten als de kalamata, mammoet of nocellara olijven, lekker zijn ze altijd. Olijven zijn niet alleen lekker als los borrelhapje – je kunt er ook verrassend lekkere snacks mee maken. Wij zetten onze favoriete olijvenhapjes voor je op een rij:

  1. Pintxos met groene olijven, peper en ansjovis: een klassieker die niet mag ontbreken! Met een krokante basis is deze pintxos met groene olijven, groene peper en zoute ansjovis vol van smaak.
  2. Gevulde focaccia met artistjok en olijven: Je hebt vast wel eens focaccia gegeten, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? In dit recept gaan wij voor een gevulde focaccia met artisjokken en zwarte olijven. Verrassend lekker!
  3. Krokante gevulde olijven met tzatziki: dit verrassende hapje zit boordevol smaken. Met een romige binnenkant, krokante buitenkant en frisse tzatziki dip zal dit zeker in de smaak vallen bij de gasten.
  4. Zelfgemaakte crackers met zongedroogde tomaat, olijven en noten: deze zelfgemaakte crackers maak je op basis van havermout. Lekker en dus ook nog eens voedzaam! Met smaakmakers als zongedroogde tomaat, olijven en noten zijn ze lekker bij de borrel met een tapenade.
  5. Gemarineerde Perzische olijven met pecannoten: een heerlijk hapje vol van smaak door de frisse munt, krokante pecannoten en zoetzure granaatappelmelasse. Deze Perzische olijven zijn perfect voor bij de borrel of in een salade!

 

Benieuwd naar al onze borrelhapjes met olijven? Je vindt ze op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via