Dol op dumplings? Probeer dan eens pierogi, een Poolse dumpling gevuld met aardappel en kaas. Het zijn zachte deegkussentjes die ontzettend smaakvol zijn. Ideaal voor bij de borrel!
In Oost-Europa, met name in Polen, vind je pierogi terug. Ze worden hier beschouwd als één van de meest iconische gerechten van de Poolse keuken en zijn populair geworden over de hele wereld. Het is te vergelijken met de Aziatische gyoza, maar hier worden ze gekookt in plaats van gestoomd en de traditionele vulling is met aardappel en cheddar. In dit recept serveren we er wat zure room en bieslook bij voor de finishing touch. Heerlijk en helemaal niet zo moeilijk om te maken!
Naast pierogi uit Polen zijn er nog meer lekkere recepten om te proberen, afkomstig uit Oost-Europa. Zo’n typisch gerecht is bijvoorbeeld goulash uit Hongarije. Het is een traditioneel gerecht dat bestaat uit gestoofd vlees met paprika en kruiden. Je maakt het heel gemakkelijk zelf als soep, in de slowcooker of met een fluweelzachte aardappelpuree. Een ander gerecht dat je zeker terugziet in Oost-Europa zijn blini’s. Deze pannenkoekjes zijn ideaal als aperitiefje, maar ook lekker voor bij de borrel. Probeer eens blini’s met burratacrème, pesto en parmaham of ga voor een variant met ceviche, avocadocrème en mango.
Ook met zoete gerechten weten ze wel raad in Oost-Europa! Pavlova is bijvoorbeeld zo’n dessert dat je wilt proberen. Het is een luchtige taart op basis van meringue. Deze variant met balsamico kersen, slagroom, chocoladekrullen en hazelnoten is onwijs lekker. Ook leuk om te maken voor een groter gezelschap: mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis. Bij dit recept denk je gelijk aan zomer! Of wat dacht je van pavlova met frambozenjam en mascarponecrème? Superleuk als shared dining dessert wanneer je het serveert op één grote schaal.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment