Kaaskletskoppen Met Rozemarijn
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kaaskletskoppen met rozemarijn

Een guilty pleasure van velen: krokante gesmolten kaas. Met dit recept maak je heel makkelijk krokante kaaskletskoppen met rozemarijn. Met slechts 2 ingrediënten zet je een heerlijk en knapperig hapje op tafel tijdens de borrel.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten

Recept kaaskletskoppen met rozemarijn

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
15 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Verdeel de kaas in 10 porties. Leg elke portie van 15 gr. kaas op de bakplaat en verdeel deze dun en gelijkmatig in een ronde vorm. Herhaal dit totdat de bakplaat vol ligt, maar zorg tussen elke portie geraspte kaas voor minimaal 3 centimeter afstand.
3
Hak de rozemarijn fijn en verdeel over de kaaskletskoppen.
4
Bak de kaaskletskoppen 10 min. Haal ze uit de oven wanneer je het vet in het midden van de kletskop niet meer ziet ‘borrelen’. Laat afkoelen en verwijder overtollig vet eventueel met een stuk keukenpapier.

Tip
Je kunt voor de kaaskletskoppen ook andere soorten kaas gebruiken zoals cheddar of Parmezaanse kaas. De baktijd kan variëren, afhankelijk van de hoeveelheid vet in de kaas. Bij cheddar is de baktijd ongeveer 9 min. en bij Parmezaanse kaas rond de 11 min.

Kletskoppen en kletspotten
Deze kaaskletskoppen smaken nóg lekkerder tijdens een gezellig gesprek. Even geen zin om over het weer, werk of het dagelijks leven te praten? Kletspot is dé oplossing! Deze pot vol met verrassende vragen en leuke dilemma’s zorgt voor volop gespreksonderwerpen. Extra leuk: er zijn meerdere varianten beschikbaar. Zo raak je nooit meer uitgepraat. Je bestelt jouw Kletspot naar keuze gemakkelijk via de webshop van Kletspot.

Kaaskletskoppen met rozemarijn
Kaaskletkoppen

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

I
Irene
Hoe lang zijn de kaaskletskoppen houdbaar?
B
Brenda van Eatertainment
Hi Irene, Dank je wel voor je vraag, wat een goede vraag. De kletskoppen zijn zeker een dag of 3 ot 4 houdbaar in een afgesloten bakje. Je kunt dus heel goed voorbereiden zodat je niet in de keuken staat als je bezoek er is :) Groet, Brenda van Eatertainment

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via