Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
Ingrediënten
6 personen
Ingrediënten voor de hummus
Voor de kabeljauwhazen
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
1
Voor de hummus:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijst. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Rooster 20 min. in de oven en laat daarna afkoelen. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en geroosterde paprika toe aan een keukenmachine samen met een gepeld teentje knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, tahin, zout en citroensap. Pureer tot een gladde hummus en voeg één voor één de lepels olijfolie toe. Als de hummus te dik is, kun je nog een extra eetlepel olijfolie of water toevoegen.
2
Snijd de kabeljauwhazen doormidden. Wikkel het spek om het midden van de kabeljauwhazen. Verhit de helft van de boter in een pan en bak kabeljauw op middelhoog vuur in 8 min. gaar en keer halverwege om. Voeg peper en zout toe naar smaak.
3
Verhit de resterende boter in een pan en bak de zeekraal voor 2 min., voeg de spinazie toe en bak nog voor 2 min. tot de spinazie is geslonken. Rooster pijnboompitjes in een droge pan.
4
Verdeel de hummus over de borden. Vervolg met spinazie en zeekraal en maak af met de kabeljauwhaas en pijnboompitjes.
Reacties
Plaats nieuwe reactie