Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat vis

Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal

De kabeljauwhaas is een botermals stukje witvis wat op veel verschillende manieren kan worden klaargemaakt. Wij bereiden deze vis simpel omwikkeld met spek. De spicy hummus en pijnboompitten maken het gerecht af.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechten van onze klassieke kersttafel voor een compleet menu.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten voor de hummus
Voor de kabeljauwhazen
Keukenbenodigdheden

Recept kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijst. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Rooster de paprikahelften 20 min. in de oven en laat daarna afkoelen.
2
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en geroosterde paprika toe aan een keukenmachine samen met een gepeld teentje knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, tahin, zout en citroensap. Pureer tot een gladde hummus en voeg één eetlepel voor eetlepel de olijfolie toe. Als de hummus te dik is, kun je nog een extra eetlepel olijfolie of water toevoegen.
3
Snijd de kabeljauwhazen doormidden. Wikkel het spek om het midden van de kabeljauwhazen. Verhit de helft van de boter in een pan en bak kabeljauw op middelhoog vuur in 8 min. gaar en keer halverwege om. Voeg peper en zout toe naar smaak.
4
Verhit de resterende boter in een pan en bak de zeekraal voor 2 min., voeg de spinazie toe en bak nog voor 2 min. tot de spinazie is geslonken. Rooster pijnboompitjes in een droge koekenpan.
5
Verdeel de hummus over de borden. Vervolgens de spinazie en zeekraal en maak af met de kabeljauwhaas en pijnboompitten.
6
Serveer met andere gerechten van de kersttafel.
ROND Skoonuitsig Prestige Chenin Blanc
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Een wijn van topkwaliteit met een lange en frisse afdronk die ook nog eens perfect in balans is. De Chenin Blanc van Skoonuitsig heeft het allemaal! Dit frisse wijntje is heerlijk bij de kabeljauwhaas.

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via