Print opties

Sluiten

Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten voor de hummus
Voor de kabeljauwhazen
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijst. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Rooster de paprikahelften 20 min. in de oven en laat daarna afkoelen.
2
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en geroosterde paprika toe aan een keukenmachine samen met een gepeld teentje knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, tahin, zout en citroensap. Pureer tot een gladde hummus en voeg één eetlepel voor eetlepel de olijfolie toe. Als de hummus te dik is, kun je nog een extra eetlepel olijfolie of water toevoegen.
3
Snijd de kabeljauwhazen doormidden. Wikkel het spek om het midden van de kabeljauwhazen. Verhit de helft van de boter in een pan en bak kabeljauw op middelhoog vuur in 8 min. gaar en keer halverwege om. Voeg peper en zout toe naar smaak.
4
Verhit de resterende boter in een pan en bak de zeekraal voor 2 min., voeg de spinazie toe en bak nog voor 2 min. tot de spinazie is geslonken. Rooster pijnboompitjes in een droge koekenpan.
5
Verdeel de hummus over de borden. Vervolgens de spinazie en zeekraal en maak af met de kabeljauwhaas en pijnboompitten.
6
Serveer met andere gerechten van de kersttafel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.