Tijm, Salieblad En Laurierblad Kalkoenrollade Met Cranberries 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kalkoenrollade met cranberries

Op zoek naar een pronkstuk van de avond? Zoek niet verder, maak deze kalkoenrollade met cranberries! Doordat de rollade is omwikkeld met spek, blijft de kalkoen lekker sappig, mals én vol van smaak. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Kalkoenrollade met cranberries

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en ontdooi de cranberries. Snijd de kastanjechampignons en shiitake in plakken.
2
Verwarm een pan met 1/3 van de olijfolie en bak de helft van de kastanjechampignons en shiitake samen met de Verstegen Tijm, Verstegen Salieblad en Verstegen Laurierblad 6 min. op hoog vuur.
3
Verwijder het Verstegen Laurierblad uit de pan en mix het champignonmengsel en de cranberries met de staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
4
Snijd de kalkoenfilets open aan de zijkant, maar niet helemaal door. Vouw de kalkoenfilets open, dek af met het bakpapier en sla met een pan of deegroller erop zodat de filetlappen dunner worden.
5
Leg de kalkoenfilets half over elkaar zodat er een grote filet ontstaat. Verdeel hier het champignonmengsel over en rol op. Bedek de kalkoenrollade trapsgewijs met het ontbijtspek en bind vast met keukentouw.
6
Leg de kalkoen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel ½ van de overige olijfolie over de kalkoenrollade. Plaats 40 min. in de voorverwarmde oven. Leg wanneer de kalkoenrollade nog 10 min. in de oven moet de cherrytomaten erbij.
7
Verwarm ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de overige kastanjechampignons en shiitake in 5 min. goudbruin.
8
Serveer de kalkoenrollade met de cherrytomaten, kastanjechampignons en shiitake.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via