Print opties

Sluiten

Kalkoenrollade met cranberries

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en ontdooi de cranberries. Snijd de kastanjechampignons en shiitake in plakken.
2
Verwarm een pan met 1/3 van de olijfolie en bak de helft van de kastanjechampignons en shiitake samen met de Verstegen Tijm, Verstegen Salieblad en Verstegen Laurierblad 6 min. op hoog vuur.
3
Verwijder het Verstegen Laurierblad uit de pan en mix het champignonmengsel en de cranberries met de staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
4
Snijd de kalkoenfilets open aan de zijkant, maar niet helemaal door. Vouw de kalkoenfilets open, dek af met het bakpapier en sla met een pan of deegroller erop zodat de filetlappen dunner worden.
5
Leg de kalkoenfilets half over elkaar zodat er een grote filet ontstaat. Verdeel hier het champignonmengsel over en rol op. Bedek de kalkoenrollade trapsgewijs met het ontbijtspek en bind vast met keukentouw.
6
Leg de kalkoen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel ½ van de overige olijfolie over de kalkoenrollade. Plaats 40 min. in de voorverwarmde oven. Leg wanneer de kalkoenrollade nog 10 min. in de oven moet de cherrytomaten erbij.
7
Verwarm ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de overige kastanjechampignons en shiitake in 5 min. goudbruin.
8
Serveer de kalkoenrollade met de cherrytomaten, kastanjechampignons en shiitake.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.