Fit met Lotte kampioentjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kampioentjes met gegrilde courgette, feta en walnoten

Een lunchgerecht waar je groenten, vezels én gezonde vetten binnenkrijgt. Eén van Lottes favoriete lunchgerechten is kampioentjes met gegrilde courgette, feta en walnoten. Op een gezonde manier krijg je extra groenten, vezels én vetten binnen. Maak af met wat rucola en cherrytomaten en zet een feestje op tafel!

Wil jij de lunch nóg feestelijker maken? Kijk dan eens naar de andere lunchgerechten van de sharingplank van Lotte.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Lotte van Fit met Lotte

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kampioentjes met gegrilde courgette, feta en walnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bak de kampioentjes af volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de walnoten 3 tot 5 min. in een droge pan, schud regelmatig om.
2
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd dunne plakken van de courgette, over de lengte, met behulp van een mandoline of kaasschaaf. Gril de plakken courgette 1 tot 2 min. per kant, afhankelijk van de dikte. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de cherrytomaten in kwarten en verkruimel de feta. Snijd de kampioentjes open. Vouw de courgettelinten iets in elkaar en verdeel over de broodjes. Verdeel de cherrytomaten en de feta over de courgette.
4
Verdeel de rucola en daarna de walnoten over het geheel en plaats de bovenkanten op de broodjes.

Wat zijn kampioentjes?

Kampioentjes werden geïntroduceerd tijdens het Europees kampioenschap voetval van 1988, toen Oranje voor het eerst het EK won. Kampioentje was het eerste vierkante broodje dat zowel aan de boven- als onderzijde werd gedecoreerd met zaden en granen. Sindsdien zijn deze krokante broodjes niet meer weg te slaan!

Zin in een lunch met lekker veel groenten? Maak dan eens deze heerlijke bloemkool-kerriesoep met geroosterde bloemkool of deze gegrilde paprika en mangosalade. Binnen no-time staat het op tafel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via